Τσίπρας από την ΕΡΤ: Είναι μια ιστορική μέρα για το λαό

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρέθηκε ο πρωθυπουργός, μετά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αρχική αμηχανία στη σύνδεση όπου ρωτούσε τους καμεραμεν «πάμε;» δήλωσε τα ακόλουθα

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Μετά από δύο χρόνια αγώνων. Οι αγώνες δικαιώθηκαν. Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μια ανάγκη του ελληνικού λαού στην έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση. Είναι μεγάλο το στοίχημα. Να δείξουμε ότι ένας οργανισμός μπορεί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια αγαθά. Εξω από τη λογική του κρατισμού, Εξω από τη λογική της επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ είναι ταυτόσημη με την ιστορία του ελληνικού λαού.

Για τη διαπραγμάτευση

«Την εικόνα τη δίνουμε ανοιχτά μέρα με τη μέρα. Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι. Οσο στηρίζει ο λαός, η κυβέρνηση θα κρατάει δυνατά για τα αιτήματα του ελληνικού λαού. Για μια συμφωνία που δεν θα είναι απλά συμφωνία, αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, με αναπτυξιακή λογική και θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε εκ νέου στους συγκεντρωμένους και τόνισε ότι «Δεν ήρθα για να χαιρετίσω ήρθα για να συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή. Είναι γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού. Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Θα κριθούμε όλοι μας και εσείς εδώ από τη δουλειά σας. Για να δώσετε ένα άλλο δείγμα για το τι είναι ΕΡΤ. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ και όχι κρατική».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα