Βαρουφάκης για διαπραγματεύσεις: Τα πράγματα είναι δύσκολα

«Τα πράγματα είναι δύσκολα». Αυτό αναγνώρισε την Πέμπτη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παραβρέθηκε με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την επαναλειτουργία της.

«Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% για το 2015», δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη να δεχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 1% φέτος για να κλείσει η διαπραγμάτευση.

«Η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θέλουν τη συμφωνία, αλλά όχι την υποταγή σε έναν μισανθρωπικό παραλογισμό σαν αυτόν που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών.

Πηγή: skai.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα