Οπου τολμούν οι αετοί

«Ερχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν και αντέχουν». Αυτή είναι η πρώτη επιγραφή που αντικρίζει ο εκπαιδευόμενος με το που θα περάσει τη μεγάλη πύλη του στρατοπέδου «Κ. ΣΕΕΜΑΝ» στον Ασπρόπυργο, εκεί όπου τα τελευταία 60 χρόνια φιλοξενείται η Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧ.ΑΛ.)

«Ερχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν και αντέχουν». Αυτή είναι η πρώτη επιγραφή που αντικρίζει ο εκπαιδευόμενος με το που θα περάσει τη μεγάλη πύλη του Στρατοπέδου «Κ. Σέεμαν» στον Ασπρόπυργο, εκεί όπου τα τελευταία 60 χρόνια φιλοξενείται η Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧ.ΑΛ.), στις εγκαταστάσεις της οποίας έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές επίλεκτων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων.

Η πύλη ανοίγει για να υποδεχθεί τη «δημοκρατία», που βρέθηκε στους χώρους της ιστορικής σχολής και κατέγραψε την καθημερινότητα των στελεχών αλλά και των εκπαιδευομένων, που μπαίνουν περπατώντας και βγαίνουν έχοντας μάθει να… πετούν, έπειτα από ημέρες σκληρής εκπαίδευσης και συνεχών δοκιμασιών που σε πολλές περιπτώσεις τούς φέρνουν αντιμέτωπους με τα όρια της ανθρώπινης φύσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο περιοδικό «δ» που κυκλοφορεί με την «κυριακάτικη δημοκρατία»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα