Ρωσική Wikipedia: «Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες»

Ενώ πολλοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι η Wikipedia, μια εγκυκλοπαίδεια ανοικτού κώδικα που μπορούν να την επεξεργαστούν «όλοι», είναι αναξιόπιστη σε κάποιο βαθμό, αξίζει να αναφέρουμε τι έχει να πει η ρωσική Wikipedia για τους Μακεδόνες.

Όπως έγραψε μία από τις Wikipedias σε μια σλαβική γλώσσα που αντιστοιχεί στο 35% των παγκόσμιων επιστημονικών δημοσιεύσεων, η ρωσική εγκυκλοπαίδεια επιμένει στην εκτίμηση ότι οι Μακεδόνες, τόσο οι αρχαίοι όσο και οι σύγχρονοι, είναι μια υποομάδα των Ελλήνων. Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το ρωσικό άρθρο της Wikipedia με τίτλο «Μακεδόνες», το οποίο αντιπροσωπεύει σαφώς μια επιστημονική συναίνεση σε ένα πολύ μικρό βαθμό, του ρωσικού ακαδημαϊκού χώρου.

Η μετάφραση του πρώτου εδαφίου του στοιχείου «Μακεδόνες» στη ρωσική Βικιπαίδεια:

«Μακεδόνες (ελληνικά: Μακεδόνες) μια περιφερειακή και ιστορική ομάδα του πληθυσμού των Ελλήνων, που ζουν ή κατάγονται από την περιοχή της Μακεδονίας, στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στην περιφερειακή πρωτεύουσα, την πόλη της Θεσσαλονίκης και εντός της περιμέτρου της και σε άλλες πόλεις της ελληνικής Μακεδονίας, ενώ πολλοί έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και της ελληνικής Διασποράς. Με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η Μακεδονία [sic!] (Της οποίας ο πληθυσμός σήμερα τίθεται σε κίνδυνο από το 65% των Σλάβων, το 25% των Αλβανών, το 5% των Τούρκων, 2% των Τσιγγάνων, 3% των άλλων εθνικοτήτων) έχει αξιώσεις προς την κατεύθυνση της κληρονομιάς και ταυτότητας των αρχικών Ελλήνων Μακεδόνων».
πηγή: hellasforce.com

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα