Κοτζιάς: Απόσυρση των ξένων στρατών από την Κύπρο

Η Αθήνα αποσαφήνισε σήμερα τις θέσεις της και τις απόψεις της στον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Αϊντε.

Μέσα από μία «ειλικρινή συζήτηση», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως δήλωσε μετά από τη δίωρη συνάντηση με τον κ. Αϊντε, έθεσε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Επέμεινα» τόνισε ο κ. Κοτζιάς «στην ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των εγγυήσεων και της απόσυρσης των ξένων στρατών στη Μεγαλόνησο».

Από την πλευρά του ο κ. Aϊντε εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση αυτή στην Αθήνα και την ευκαιρία που του δόθηκε για μία «ουσιαστική συζήτηση» με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών και για τη σχετική ενημέρωση για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι μία πραγματική ευκαιρία τώρα να λυθεί το Κυπριακό σύντομα, καθώς η διεθνής κοινότητα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να στηρίξει την Κύπρο και να συντονίσει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ των ΗΕ για το Κυπριακό ανέφερε ότι αύριο, Τρίτη, θα έχει συνάντηση στην Κύπρο, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοπκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους και πνεύμα συνεργασίας.
πηγή: tovima.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα