Απόβαση λαθραίων!

«Βούλιαξε» ο Πειραιάς από 1.800 παράνομους μετανάστες που ήρθαν από το νησί της Λέσβου

Περίπου 1.800 λαθρομετανάστες έκαναν «απόβαση», νωρίς χθες το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά. Οι λαθρομετανάστες ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής διαμονής στο νησί.
Οι μετανάστες έφτασαν λίγο πριν από τις 6, με έκτακτο δρομολόγιο του «Blue Star 1» αλλά και με πλοίο της γραμμής που εκτελεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς. Προορισμός τους είναι, όπως είπαν οι περισσότεροι, χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, καθώς γνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει προβλήματα και δεν μπορούν να μείνουν στη χώρα. Τελικά, όλοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια, χωρίς όμως καμία πρόβλεψη για το τι θα απογίνουν!

Για την απομάκρυσή τους από τη Μυτιλήνη στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας. Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου και ως το πρωί της Κυριακής εκκενώθηκαν όλοι οι χώροι γύρω από το λιμάνι -το οποίο είχε μετατραπεί από τα σκουπίδια που άφησαν οι μετανάστες σε απέραντη χωματερή- και το σύνολο των προσφύγων μεταφέρθηκε στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στο Καρά Τεπέ. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Χθες το πρωί επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί από τις ροές μεταναστών και προσφύγων, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, και τους βουλευτές Γιώργο Κουμουτσάκο και Κώστα Καραγκούνη. Οπως είπαν, αντίκρισαν μια δραματική εικόνα, με ανθρώπους «να ζουν χωρίς σίτιση, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, χωρίς την παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Το μεσημέρι του Σαββάτου τους χώρους του δημοτικού καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης επισκέφθηκε και ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. και τέως υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε πως στο νησί δεν υπάρχουν δομές που μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα