Συμφωνία για έργα αξίας 10 δις δολαρίων υπογράφει η Αίγυπτος με την Κίνα

Αρχική συμφωνία για 15 μεγάλα έργα αξίας περίπου 10 δις δολαρίων φαίνεται πως έχει υπογράψει η Αίγυπτος με την Κίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Εμπορίου Μουνίρ Φαχρί Αμπντέλ Νουρ χθες.

Οι χρηματοδοτικές συμφωνίες θα υπογραφούν μεταξύ τέλη Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο, και τα έργα αφορούν κατά κύριο λόγο ηλεκτροδότηση και μεταφορές.

Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κίνας θα χρηματοδοτήσει έξι έργα μεταφορών, μεταξύ των οποίων είναι ένας καινούργιος σιδηρόδρομος και η επέκταση ήδη υπαρχόντων, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αντιπρόσωποι κινεζικών τραπεζών και χρηματοδοτικών φορέων της Κίνας συναντήθηκαν με αντιπροσώπους των υπουργείων εμπορίου και επενδύσεων της Αιγύπτου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αμφότερες οι πλευρές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν για αλλαγές ή προσαρμογές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επενδύσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα