Για ελληνική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μιλά η Telegraph

Η Ελλάδα κατηγορεί την Ευρώπη για συνωμοσία με σκοπό αλλαγή του καθεστώτος στη χώρα, την ίδια στιγμή που οι πιστωτές ετοιμάζουν τελεσίγραφο, τιτλοφορεί σήμερα άρθρο της η Telegraph, με την υπογραφή του Ambrose Evans-Pritchard.

O πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πιστωτές ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας, προειδοποιώντας σε σοβαρό τόνο ότι η χώρα θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της, όποιες και να είναι οι συνέπειες, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Αυτή η δήλωση έγινε αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτέθηκε στους Έλληνες διαπραγματευτές και προειδοποίησε, στο πρόσωπο του Γερμανού Επιτρόπου Guenther Oettinger, ότι η χώρα θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτός κι αν υπάρξει συμφωνία για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ο επίτροπος δήλωσε επίσης ότι οι δανειστές πρέπει να καταρτίσουν ένα σχέδιο άμεσης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα και την εξάντληση των αποθεμάτων ενέργειας και φαρμάκων ήδη από τον Ιούλιο.

Σε μία λακωνική δήλωση, ο Τσίπρας κάλεσε τους θεσμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ να προσχωρήσουν στο ρεαλισμό. Κατηγόρησε μάλιστα τους πιστωτές για πολιτικά κίνητρα, καθώς με το να ζητούν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις, δείχνουν ότι ο πραγματικός τους στόχους είναι να καταστρέψουν την αξιοπιστία της ριζοσπαστικής αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πιέζοντας προς αλλαγή της κυβέρνησης.

«Δεν κουβαλάμε μόνο ένα ιστορικό παρελθόν που είναι γεμάτο με αγώνες. Έχουμε στις πλάτες μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας όπως και της ελπίδες όλων των Ευρωπαίων. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτήν την ευθύνη», είπε.

Η γερμανική Suddeutsche Zeitung έγραψε εν τω μεταξύ ότι οι πιστωτές σχεδιάζουν ένα τελεσίγραφο στην Ελλάδα, όπου θα απειλούν να διακόψουν την πρόσβαση της Ελλάδας στον ELA εξαναγκάζοντας έτσι τη χώρα να επιβάλλει ελέγχους κεφαλαίων ήδη μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το σχέδιο θα οδηγήσει σε προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών, ακολουθούμενο από μία μείωση στο όριο των αναλήψεων.

Πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στην Telegraph ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να σταματήσουν τόσο οι πιστωτές όσο και η Ε.Ε. να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες στην Ελλάδα.

Θα πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση, η οποία θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

euro2day.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα