Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ απολογήθηκε κάνοντας λόγο για «στημένη» υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Με την καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για περισσότερες από πέντε ώρες στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «στημένη»!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για την πολύκροτη υπόθεση, που ταλανίζει εδώ και πάνω από έναν χρόνο τον χώρο του ποδοσφαίρου, ο κ. Σαρρής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της δωροδοκίας-δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Ο κ. Σαρρής θεωρείται, σύμφωνα με τα πορίσματα της δικαστικής έρευνας, από τα «πρόσωπα-κλειδιά» της υπόθεσης στα κλιμάκια της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με το πόρισμα του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την υπόθεση, την περίοδο του 2012-2014 η «εγκληματική οργάνωση» την οποία συγκροτούσαν μέλη της ΕΠΟ και παράγοντες του ποδοσφαίρου λυμαινόταν τον χώρο του ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων, η «εγκληματική οργάνωση» φέρεται ότι προχωρούσε στους ορισμούς συγκεκριμένων διαιτητών σε συγκεκριμένους αγώνες ποδοσφαίρου ομάδων που είτε ήθελε να ευνοηθούν ή να αδικηθούν.
«Εξαφάνιση»
Παράλληλα, φέρεται ότι «εξαφάνιζε» διαιτητές από τους πίνακες, ενώ επέλεγε άλλους με ανορθόδοξα κριτήρια. Επιπλέον, φέρεται ότι επιχειρούσε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ συγκεκριμένων ομάδων. Την ίδια στιγμή, φέρεται ότι δημιουργήθηκε ένα «σύστημα» οικονομικά αδύναμων ομάδων οι οποίες «ελέγχονταν» μέσω του δανεισμού ποδοσφαιριστών από τις μεγαλύτερες ομάδες. Συνολικά, για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 33 πρόσωπα. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο 32ος κατηγορούμενος για την υπόθεση που απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη.
Στον ανακριτή σήμερα ο Ευ. Μαρινάκης για πέντε κατηγορίες
Η «μεγάλη ώρα» για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ήρθε! Ο μεγαλοπαραγόντας του ποδοσφαίρου σήμερα το πρωί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, προκειμένου να απολογηθεί για πέντε βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μεταξύ αυτών των κατηγοριών περιλαμβάνεται και εκείνη της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φέρεται ότι χθες το πρωί, πριν από την έναρξη της απολογίας του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του ζήτησε νέα προθεσμία 24 ωρών, προκειμένου να απολογηθεί αύριο. Το αίτημά του, ωστόσο, απορρίφθηκε από τον ανακριτή Διαφθοράς. Την ίδια στιγμή, δεν επιβεβαιώθηκε, πάρα την έντονη φημολογία, η πρόθεση του κ. Μαρινάκη να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του κ. Ανδρεάδη. Για το ζήτημα υπήρξε κατηγορηματική διάψευση από τους συνηγόρους υπεράσπισης του προέδρου του Ολυμπιακού. Η απολογία του κ. Μαρινάκη πρόκειται να ολοκληρώσει τον κύκλο των εξηγήσεων από τους 33 κατηγορουμένους για την υπόθεση.


