Συμφώνησαν στήριξη στην Επιτροπή για το Χρέος

Οι εργασίες και η σύσταση της Επιτροπής έχουν ως στόχο να βοηθήσουν την αδιατάρακτη και βιώσιμη πορεία της χώρας εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης και όχι να την παρεμποδίσουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του παρέδωσε το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος τόνισε: «Επειδή ξέρω ότι διερμηνεύω τα αισθήματά σας στον τομέα αυτόν, κάνω αυτή την διευκρίνιση από την πλευρά μου, ίσως εκ περισσού, αλλά είναι καλύτερα να λέγονται αυτά τα πράγματα, επαναλαμβάνω, αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να διενεργήσει λογιστικό έλεγχο του Χρέους και να αποκωδικοποιήσει τους λόγους δημιουργίας και διόγκωσής του, και να αποκαλύψει όλες τις παραμέτρους της σώρευσής του, να επικουρήσει το Κοινοβούλιο στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση του Ευρωκοινοβουλίου, των Κοινοβουλίων των ξένων χωρών, των Διεθνών Οργανισμών και κάθε αρμόδιου φορέα και συνολικά να συμβάλει στο δικαίωμα του ελληνικού λαού και συνολικά των ευρωπαϊκών λαών για δικαιοσύνη και αλήθεια στα θέματα χρέους.

Συνεχίζοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο τόσο για την παρουσία του κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής, όσο και για την επιστολή του στην συνεδρίαση στην οποία ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά πορίσματα και υπογράμμισε ότι υπήρξε συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας αναζήτησης και αποκάλυψης της αλήθειας.

«Να σας διαβεβαιώσω ότι το πόρισμα είναι πολύ ενδιαφέρον -και νομίζω ότι με την ειδίκευσή σας και την επιστημοσύνη σας θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πολλές παραμέτρους του πορίσματος αυτού- και να σας ζητήσω η αμέριστη σύμπραξή και συμπαράστασή σας στο έργο της Επιτροπής να συνεχισθεί και κατά τους επόμενους μήνες, που θα εισέλθουμε στη λεπτομέρεια πια του λογισμικού ελέγχου», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, σημείωσε ότι πρώτιστο μέλημα της Επιτροπής είναι να υπενθυμίσει ότι οι βασικότεροι κανόνες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εντός του διεθνούς πλαισίου που δεσμεύει όλες τις χώρες, είναι οι κανόνες που υπαγορεύουν την απαρέγκλιτη προστασία και τον απαραβίαστο σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπενθυμίζεται, γιατί αποτελεί πυρήνα της λειτουργίας και θεμελιώδη αξία και αρχή της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα