ΤΡΩΓΛΗ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!

Το κτίριο στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει εικόνα διάλυσης,με με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος από τους ετοιμόρροπους τοίχους και τα ταβάνια

Ταβάνια που στάζουν νερό, σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια δικαστών και πολιτών, ετοιμόρροποι τοίχοι, όπου η μπογιά έχει ξεφτίσει και διαλύονται, έχοντας να βαφτούν περίπου μία δεκαετία, τεράστιες ξύλινες πόρτες που… καταρρέουν με κίνδυνο να τραυματίσουν όποιον βρεθεί πίσω τους τη λάθος στιγμή! Αυτή είναι η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ένα κτίριο που καθημερινά δέχεται εκατοντάδες δικηγόρους, δικαστές, υπαλλήλους και πολίτες.

Οι κουβάδες στους διαδρόμους και στις δικαστικές αίθουσες αποτελούν συχνό φαινόμενο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, τις ημέρες που βρέχει. «Εδώ και χρόνια, ζητάμε να γίνει τουλάχιστον στεγανοποίηση της ταράτσας του κτιρίου. Υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν αρχεία και έγγραφα. Ωστόσο, η Θέμις Κατασκευαστική, η υπηρεσία του Δημοσίου που είναι αρμόδια για τη συντήρηση του κτιρίου, κωφεύει και δεν προχωρά συστηματικά στα απαραίτητα έργα συντήρησης, με αποτέλεσμα το κτίριο να βρίσκεται σε τραγική, επικίνδυνη κατάσταση» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης.

Πριν από περίπου έναν μήνα υποχώρησαν σοβάδες από το ταβάνι δικαστικής αίθουσας στο υπόγειο του κτιρίου, την ώρα που βρισκόταν δίκη σε εξέλιξη! Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η δικαστής στης οποίας την… κεφαλή έπεσαν σοβάδες είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναδικάσει στη συγκεκριμένη αίθουσα! Λίγες ημέρες αργότερα έπεσε τεράστια ξύλινη πόρτα δικαστικής αίθουσας στον πρώτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς! «Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται συνεχώς μικροατυχήματα, είτε σε δικαστικές αίθουσες, όπου τα ταβάνια “μπάζουν” νερά της βροχής και υποχωρούν οι σοβάδες, είτε στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, όπου έχουν σπάσει μάρμαρα στα πατώματα και τα σκαλοπάτια και ο κόσμος σκοντάφτει και πέφτει. Υστερα από μπουρίνι έπεσαν σοβάδες σε γραφεία του δικηγορικού συλλόγου και αναγκαστήκαμε και κάναμε επισκευές από την τσέπη μας. Πρόκειται για ένα παλιό κτίριο, που χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και πλέον προκύπτουν συνεχώς προβλήματα» περιγράφει ο κ. Βαλεργάκης.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αίθριος χώρος που βρίσκεται εντός του μεγάρου έχει μετατραπεί σε χωματερή με μπάζα, ακόμη και με πεταμένα γραφεία! Φυσικά, στους κοινόχρηστους χώρους, οι ξέχειλες σακούλες με σκουπίδια βρίσκονται σε κάθε γωνία, όπως επίσης και τα αποτσίγαρα. Το 2007 είχε κατατεθεί μια μελέτη στη Θέμιδα που προέβλεπε την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου κτιρίου εντός του λιμανιού της πόλης, ζήτημα που θα έλυνε και το τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης. Ωστόσο, το σχέδιο έμεινε να… αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι, ενώ πλέον αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, ελέω της οικονομικής κρίσης.

Αριστείδης Μάτιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα