Νίκος Κοτζιάς: Η χώρα έχει κυβέρνηση που κάποιοι θα ήθελαν να μην υπάρχει

«Η χωρά έχει κυβέρνηση – που κάποιοι θα ήθελαν να μην υπάρχει – πορεία σταθεροποίησης και ενεργή εξωτερική πολιτική», ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει 3 δυνατότητες. Να κυβερνήσει με τον τρόπο που το κάνει τώρα, κάτι που δεν φαίνεται να αντέχει, να ξαναενσωματωθούν οι διαφωνούντες , πράγμα που» όπως είπε, «είναι δύσκολο ή να ερωτηθεί ο λαός».

«Κάποια στιγμή θα οδηγηθούμε σε εκλογές, αν το κομμάτι της συμπολίτευσης δεν αλλάξει θέσεις , αναφορικά με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας , ή δεν παραδώσουν τις θέσεις τους και η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει ποτέ και με ποιόν τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε συνέδριο», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Για τις διαπραγματεύσεις ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «η Ελλάδα εξέφρασε τη φωνή της λογικής. Το παλέψαμε και ορισμένα στοιχεία κοινωνικής πολιτικής μπορούμε να τα επιβάλλουμε. Δεν υιοθετούμε την λογική της άλλης πλευράς, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έπραξαν αμαχητί , υποχωρώντας στις απαιτήσεις των δανειστών».

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δίκιο εκφράστηκε και από την πρωτοφανή κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας και την αντίθεση της Ευρώπης με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα τόνισε την διαφορετική λογική στα εσωτερικά της Γερμανίας σχετικά με το ελληνικό ζήτημα , καθώς -όπως είπε- για πρώτη φορά η Καγκελάριος Μέρκελ, αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι και γεωπολιτικό, όπως έχει υπογραμμίσει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τρίγωνο αποσταθεροποίησης, είπε ο κ. Κοτζιάς , κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των μεταναστών , τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δικαιώθηκε καθώς η Ευρώπη βρέθηκε μπροστά στο πρόβλημα που είχαμε επισημάνει».

Για το Κυπριακό, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι είμαστε ενώπιον δυνατότητας να βρεθεί λύση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα