Ταμπουρωμένοι σε στοά στα -350μ. 150 μεταλλωρύχοι στην Ολυμπιάδα

Ταμπουρωμένη στην υπόγεια στοά 59 του μεταλλείου της Ολυμπιάδας, 350 μέτρα κάτω από το έδαφος, βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας ομάδα εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, που ξεπερνούν πλέον τους 150. Οι μεταλλωρύχοι εμφανίζονται, μάλιστα, αποφασισμένοι να μείνουν κλεισμένοι εκεί μέχρις ότου εγγυηθεί κάποιος τις θέσεις εργασίας τους, ενώ η ροή και άλλων εργαζομένων προς τα υπόγεια αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η κινητοποίηση αυτή έρχεται μετά την αποτυχημένη απόπειρα των μεταλλωρύχων να κρατήσουν τους δρόμους κλειστούς επ’ αόριστον στους κόμβους Στρατωνίου και Γοματίου, διαμαρτυρόμενοι για την ανάκληση των τεχνικών μελετών της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους, αφού από χθες οι περισσότεροι έχουν υπογράψει τα χαρτιά της διαθεσιμότητάς τους, έχουν σκοπό να πάνε μακριά τη… βαλίτσα της παραμονής τους στη στοά, αν και οι συνθήκες εκεί δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Φορώντας τις στολές τους φωνάζουν από την πρώτη στιγμή συνθήματα κατά της κυβέρνησης, «στολίζοντας» ειδικά τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη. Ο ίδιος, πάντως, τους κάλεσε να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις διαθεσιμότητες. Ανέφερε δε ότι οι μεταλλωρύχοι χρησιμοποιούνται σαν ασπίδα από την εταιρία, στην οποία καταλόγισε, μάλιστα, ότι μεταφέρει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και από εκεί στην Κίνα τοξικά μεταλλεύματα, ενώ είχε υποχρέωση να δημιουργήσει δικό της λιμάνι στο Στρατώνι.

Σήμερα το πρωί οι μεταλλωρύχοι θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του παλιού δημαρχείου στην Αρναία, την Πέμπτη θα επιχειρήσουν εκ νέου να στήσουν μπλόκα στους κόμβους Στρατωνίου και Γοματίου, και την Παρασκευή θα κλείσουν το δημοτικό κατάστημα στη Μεγάλη Παναγία. Επίσης, σχεδιάζουν να δώσουν δυναμικό «παρών» στην 80ή ΔΕΘ με μια μεγάλη συγκέντρωση.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα