Ανέστειλε το Δουβλίνο ΙΙ η Γερμανία!

Παύουν οι επαναπροωθήσεις Σύρων στις χώρες πρώτης απογραφής (Ελλάδα, Ιταλία)! Επίθεση από το Βελιγράδι στην Αθήνα!

Αφού ο γαλλογερμανικός άξονας (Μέρκελ – Ολάντ) απηύθυνε κάλεσμα για μια ενιαία πολιτική ασύλου στην Ευρώπη, η Σερβία ξέσπασε εναντίον της Ελλάδας και της Γερμανίας για το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος πρωθυπουργός Βούτσιτς επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ε.Ε. την κρίση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καταδίκασε την «απροθυμία» της ελληνικής κυβέρνησης να απογράψει τους μετανάστες που εισέρχονται στα σύνορα της χώρας, προκειμένου να μην καταγραφεί ως πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε., και υποστήριξε ότι «εάν η Γερμανία πρόσφερε λιγότερη χρηματική βοήθεια στους μετανάστες, τότε η ροή θα μειωνόταν σημαντικά».

Πάντως, ο επικεφαλής του γραφείου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) στη Σερβία Χανς Φρίντριχ Σόντερ απάντησε ότι το ζήτημα του αυξανόμενου αριθμού των προσφύγων που καταφτάνουν στη Σερβία από τη Μέση Ανατολή δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως κρίση.
Κι ενώ χιλιάδες Σύροι συνεχίζουν να διασχίζουν τον περίφημο βαλκανικό δρόμο με το όνειρο της «δυτικής Ευρώπης», η Γερμανία κοινοποιεί την αναστολή της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης. Δηλαδή, διαβεβαιώνει τους Σύρους που έχουν εισέλθει στη χώρα ότι παύει τις επαναπροωθήσεις τους στις χώρες της πρώτης απογραφής, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

Την ίδια στιγμή η Ουγγαρία ζητεί περισσότερους πόρους από την Ε.Ε. για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση, λόγω του αυξημένου αριθμού των μεταναστών που φτάνουν από την Ελλάδα, με την Κομισιόν να δηλώνει έτοιμη να τη βοηθήσει. «Είμαστε έτοιμοι να ιδρύσουμε ένα ευρωπαϊκό κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Ουγγαρία, ώστε να αναλάβει τον χειρισμό των αιτήσεων ασύλου από όσους φτάνουν από την Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται υποστήριξη» δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό, αφού περισσότεροι από 2.000 μετανάστες διέσχισαν τη Δευτέρα τα σύνορα με τη Σερβία και πέρασαν στην Ουγγαρία.
Από την άλλη πλευρά, η Βρετανία εκφράζει την πρόθεσή της να εισαγάγει αυστηρότερους νόμους για τους παράτυπους μετανάστες και οι ΗΠΑ ενημερώνουν πως θα δεχτούν 5.000 έως 8.000 Σύρους πρόσφυγες το 2016, ενώ βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εξέτασης φακέλων 15.000 προσφύγων…

Στις «φλόγες» το Βερολίνο για τους μετανάστες

Πώς υποδέχεται η Ευρώπη τους πρόσφυγες; Ενδεικτικά, στο Βερολίνο ένα γυμνάσιο όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες καταστράφηκε τη νύχτα της Δευτέρας από φωτιά που προκλήθηκε από ύποπτη αιτία, σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, ενώ χθες τα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο εκκενώθηκαν, καθώς υπήρξε προειδοποίηση για βόμβα. Το SPD ανέφερε ότι έχει δεχτεί σωρεία απειλητικών μηνυμάτων με ρατσιστικά σχόλια μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο πρόεδρός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην πόλη Χαϊντενάου της ανατολικής Γερμανίας. Το περασμένο Σάββατο περισσότεροι από 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη Χαϊντενάου, όταν εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη και φωνάζοντας «Χάιλ, Χίτλερ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα