Βόμβα Χαϊκάλη: Ομολόγησε (!) ότι έχει offshore

Σε ομολογία-σοκ ότι κατέχει offshore εταιρία προχώρησε ο Παύλος Χαϊκάλης, μετά τον ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησαν οι ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

O υπουργός παραδέχθηκε χθες, έπειτα από ημέρες σιωπής, ότι διαθέτει offshore εταιρία με έδρα στην Κύπρο, υποστήριξε όμως ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στη Μεγαλόνησο. Υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει κέρδη, γι’ αυτό και δεν τη δήλωσε στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή. Είπε επίσης ότι δεν έχει αποκρύψει από τις Αρχές φορολογητέα ύλη. Ανέφερε τέλος ότι η offshore είναι ουσιαστικά ανενεργή από το 2011.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του κ. Χαϊκάλη, προκύπτει παραβίαση του σχετικού νόμου, καθώς απέκρυψε από το αρμόδιο συνταγματικό όργανο την κατοχή της εξωχώριας εταιρίας. Εκτός αυτού, ο ίδιος νόμος απαγορεύει σε υπουργούς να έχουν στην κατοχή τους offshore εταιρίες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος τον είχε «αδειάσει», λέγοντας ότι όποιος έχει offshore εταιρία να ελεγχθεί, ενώ ο υπουργός Διαφθοράς Π. Νικολούδης σε δηλώσεις του είχε πει πως θα ελεγχθούν όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τόσο για offshore εταιρίες όσο και για τα capital controls.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα