Στην εξάρθρωση δύο επικίνδυνων κυκλωμάτων με πλούσια δράση στην εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές, στους εκβιασμούς και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών οδήγησε η γιγάντια επιχείρηση ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στις Φυλακές Τρικάλων.
Μάλιστα, μέλος ενός εκ των δύο κυκλωμάτων φέρεται ότι είναι και ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε νευραλγική θέση στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν 21 άτομα τα οποία κατηγορούνται ως μέλη των δύο κυκλωμάτων.
Κατά την επιχείρηση έγινε έφοδος στις Φυλακές Τρικάλων από μονάδα της ΕΚΑΜ και, κατά πληροφορίες, σε κελί όπου κρατούνται τρία άτομα, ρωσικής και αλβανικής καταγωγής, βρέθηκαν ποσότητες χασίς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Εις βάρος των τριών κρατουμένων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με χειροπέδες κατέληξε και ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη.
Ως αργά χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστές όλες οι πτυχές της υπόθεσης, καθώς οι έρευνες συνεχίζονταν για να εξακριβωθεί ο τρόπος δράσης των δύο κυκλωμάτων. Ωστόσο, ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψαν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι Ελληνες και αλλοδαποί οι οποίοι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, διακινούσαν ναρκωτικά σε φυλακές και αναλάμβαναν εκβιασμούς καταστηματαρχών. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, εμπλέκονται και στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.


