Η Greek Mafia και ο κύκλος του αίματος

Ο νεκρός «Ράμπο», που είχε «καθαρίσει» τον φίλαθλο του ΠΑΟ Φιλόπουλο, ήταν στενός συνεργάτης του μεγάλου αφεντικού Βασίλη Στεφανάκου

Την… τύχη του «θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου, που «πρωταγωνίστησε» σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2022 στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια, είχαν ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο Διονύσης Μουζακίτης, οι οποίοι ανήκαν στην ομάδα του και εκτελέστηκαν έξω από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό. Τα δύο θύματα ήταν γνωστά στις Αρχές εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερα ο Ρουμπέτης, που είχε στο… βιογραφικό του τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, εμπλοκή σε υποθέσεις εκβιασμών, προστασίας μαγαζιών, ενώ πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο ερευνών για εκτελέσεις ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Ο «Ράμπο» ή «ταρίφας», όπως ήταν γνωστός ο Ρουμπέτης, εκτός του Σκαφτούρου, διετέλεσε και στενός συνεργάτης του Βασίλη Στεφανάκου, του μεγάλου αφεντικού της Greek Mafia, ο οποίος εκτελέστηκε τον Ιανουάριο του 2018 με πανομοιότυπο τρόπο, με Καλάσνικοφ, έξω από το σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Ηταν οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού σε σύνδεσμο οπαδών στη Νίκαια, εργαζόταν ως οδηγός ταξί και σε ηλικία μόλις 22 ετών είχε πάρει μέρος, τον Μάρτιο του 2007, σε μια από τις πιο άγριες οπαδικές συμπλοκές, με θύμα τον συνομήλικό του φίλαθλο του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο, ύστερα από «ραντεβού» ανάμεσα σε οπαδούς των δύο «αιώνιων» αντιπάλων στη λεωφόρο Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά.

Με ύψος 1,80 μ. και έχοντας τα μαλλιά του «καρφάκια», ήταν εύκολα αναγνωρίσιμος μέσα από τα δεκάδες βίντεο που είχαν βρεθεί στα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκαν. Την ημέρα των επεισοδίων δεν φορούσε κράνος και κρατούσε ένα μαχαίρι. Οπως ανέφερε τότε το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Ρουμπέτης και οι συγκατηγορούμενοί του «με βέργες, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρι τον χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα και στους μηρούς». Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για το αδίκημα της «συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου 2013 στη Νίκαια, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Μάλιστα, στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν, αρχικά τράπηκε σε φυγή και, όταν εγκλωβίστηκε, αντιστάθηκε και προσπάθησε να τους χτυπήσει. Μετά την αποφυλάκισή του εντάχθηκε στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου και είχε εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις της συμμορίας του, που περιελάμβανε τον έλεγχο βενζινάδικων στη δυτική Αττική, όπου «ανθούσε» το λαθρεμπόριο καυσίμων. Πέντε χρόνια μετά, ο Στεφανάκος εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι με πανομοιότυπο τρόπο με την προχθεσινή δολοφονία. Οι εκτελεστές έριξαν 29 σφαίρες με Καλάσνικοφ, πριν το θύμα προλάβει να κλειδώσει την πόρτα του αυτοκινήτου του ή να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Μια λεπτομέρεια που μάλλον στάθηκε μοιραία: Το θωρακισμένο αυτοκίνητο που είχε στη διάθεσή του ο Στεφανάκος το είχε παραχωρήσει εκείνη την ημέρα στον Ρουμπέτη για να κάνει κάποια δουλειά, και έτσι το θύμα ήταν ανυπεράσπιστο απέναντι στους εκτελεστές του…

Πρόσφατα, το όνομα του Ρουμπέτη είχε εμπλακεί και στην έρευνα για τη δολοφονία του εμπόρου καυσίμων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος εκτελέστηκε με Καλάσνικοφ, τον Ιούνιο του 2022, στα γραφεία της εταιρίας του, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα. Επίσης, το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υπόθεση «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., αντί 250.000 ευρώ. Ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν «σκιά» ισχυρού παράγοντα του ποδοσφαίρου, παρά την καταδίκη του σε 12ετή κάθειρξη για την άγρια δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Και μια λεπτομέρεια που ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας: το θωρακισμένο τζιπ μάρκας Μερσεντές που χρησιμοποιούσε και μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε ανήκει σε τηλεοπτικό σταθμό!

Το δεύτερο θύμα, ο 31χρονος Διονύσης Μουζακίτης, ήταν εξ αγχιστείας συγγενής του, καθώς είχε παντρευτεί την αδελφή του Ρουμπέτη. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο «Ράμπο» είχε παντού μαζί του τον γαμπρό του, σε κάθε δουλειά που έκανε. Ο «Νιόνιος», όπως ήταν γνωστός ο Μουζακίτης, φέρεται ότι ήταν στην ομάδα φύλαξης του Σκαφτούρου, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε ως οδηγό του μέχρι τη δολοφονία του στο πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας, το Πάσχα του 2022. Μάλιστα, το αυτοκίνητο Smart που είχε στο πάρκινγκ του σπιτιού στον Κορυδαλλό, όπου διαπράχθηκε η προχθεσινή διπλή εκτέλεση, είναι ακόμη στο όνομα του Σκαφτούρου.


Δείτε επίσης: Με 50 σφαίρες η διπλή εκτέλεση!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα