Με 50 σφαίρες η διπλή εκτέλεση!

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες που λυμαίνονται βενζινάδικα και λαθρεμπόριο καυσίμων αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. την εν ψυχρώ δολοφονία του 38χρονου «Ράμπο» Ρουμπέτη και του 31χρονου γαμπρού του Μουζακίτη στον Κορυδαλλό με καλάσνικοφ

Oι σφαίρες έπεφταν βροχή προχθές το βράδυ στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό, όπου δύο πληρωμένοι δολοφόνοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ με δύο καλάσνικοφ τον 38χρονο «Ράμπο» ή «ταρίφα» Βασίλη Ρουμπέτη και τον 31χρονο γαμπρό του Διονύση Μουζακίτη, παλιούς συνεργάτες των επίσης δολοφονημένων Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου, που διέθεταν δίκτυο λαθρεμπορίας και νόθευσης καυσίμων.

Η φονική ενέδρα στήθηκε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης έξω από το σπίτι των δύο ανδρών. Οταν έφτασε το μαύρο θωρακισμένο τζιπ στο οποίο επέβαινε ο 38χρονος και ήταν οδηγός ο 31χρονος, ο οποίος βγήκε από το όχημα για να ανοίξει χειροκίνητα την γκαραζόπορτα, δόθηκε το σύνθημα στους εκτελεστές να τους προσεγγίσουν με ένα μαύρο τζιπ. Οι δύο συνεπιβάτες του τζιπ βγήκαν και άρχισαν να πυροβολούν με δύο καλάσνικοφ τον 38χρονο και τον 31χρονο, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες άδειασαν τους γεμιστήρες τους για να σιγουρευτούν ότι οι δύο άνδρες είναι νεκροί – οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο του διπλού φονικού περισυνέλεξαν περίπου 50 κάλυκες. Αμέσως μετά την εκτέλεση οι κακοποιοί εξαφανίστηκαν προς την εθνική οδό με κατεύθυνση προς Κόρινθο. Σε γέφυρα στο ύψος του Σκαραμαγκά σταμάτησαν και έβαλαν φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Εκεί τους παρέλαβαν συνεργοί τους με άλλο όχημα για να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Κάτοικος του Κορυδαλλού, αυτόπτης μάρτυρας της μαφιόζικης εκτέλεσης, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως εκτός από το τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δύο δολοφόνοι, είδε ακόμα δύο οδηγούς μοτοσικλετών που προφανώς ήταν υποστηρικτική ομάδα. Στο σημείο της διπλής δολοφονίας έσπευσαν κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής. Αμέσως κατάλαβαν την ταυτότητα των δύο θυμάτων που είχαν απασχολήσει σε ποινικές υποθέσεις τη Δίωξη Εκβιαστών.

Οι εκτελεστές προσέγγισαν το θωρακισμένο τζιπ στο οποίο επέβαινε ο Βασίλης Ρουμπέτης, ενώ είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του. Οι δράστες τον αιφνιδίασαν, όταν άρχισαν να τον πυροβολούν με το καλάσνικοφ. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος πάνω στη θέση του συνοδηγού της θωρακισμένης Μερσεντές του. Ο γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης, ο οποίος είχε βγει από το αμάξι για να ανοίξει την γκαραζόπορτα, μόλις αντιλήφθηκε τη δολοφονική επίθεση, προσπάθησε να μπει στο υπόγειο γκαράζ για να καλυφθεί από τα φονικά πυρά. Ομως οι δράστες τον ακολούθησαν και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής, σκοτώνοντάς τον. Την προανάκριση για τη μαφιόζικη εκτέλεση των δύο ανδρών διενεργούν η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής και η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αξιωματικοί των δύο υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες «νονών» της νύχτας, που λυμαίνονται βενζινάδικα και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν.

Καταθέσεις

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει βίντεο από κάμερες παρακολούθησης στην ευρύτερη περιοχή για να δουν τις κινήσεις των δολοφόνων πριν και μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση. Επίσης, εξετάζουν το καμένο όχημα που χρησιμοποίησαν στη δολοφονική επίθεση, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους. Παράλληλα, λαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των δύο θυμάτων, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τόσο τους φυσικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας όσο και τον ηθικό αυτουργό που είχε κίνητρο και έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Σχολιάζοντας τη μαφιόζικη επίθεση, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης έκανε λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και για χτύπημα της Greek Mafia. «Ανήκαν σε μια συμμορία που το ηγετικό στέλεχος είχε δολοφονηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βοιωτία» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης (σ.σ.: αναφερόμενος στη δολοφονία Σκαφτούρου), επισημαίνοντας ότι δεν έχει σημασία εάν ήταν συμβόλαιο θανάτου, αλλά να φτάσει η Αστυνομία στους ηθικούς αυτουργούς. Ως προς τα θύματα, ανέφερε ότι στόχος ήταν ο 38χρονος που γάζωσαν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ο γαμπρός του δεν ήταν «τόσο σημαντικός».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τόσο αξιωματικοί της Αστυνομίας όσο και τα θύματα φαίνεται ότι γνώριζαν ότι επίκειται δολοφονική επίθεση σε βάρος του 38χρονου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις της Greek Mafia.


Δείτε επίσης: Η Greek Mafia και ο κύκλος του αίματος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα