Ενταση στη δίκη για τους δύο τόνους ηρωίνης! Ο κατηγορούμενος εφοπλιστής Γιαννουσάκης επιμένει ότι «κάποιος ρίχνει πέπλο προστασίας»
Ενταση επικράτησε, για ακόμα μια φορά, μεταξύ των βασικών κατηγορούμενων στη δίκη για τη μεταφορά των δυο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1». Αφορμή στάθηκαν όσα κατέθεσε σε προηγούμενες συνεδριάσεις ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Μανέτας σχετικά με τη διέλευση του «Noor 1» από τη Διώρυγα του Σουέζ και αυτά που σχολίασαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων για τη χρηματοδότηση του ναρκόπλοιου.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τα επίσημα έγγραφα του πλοίου «φάντασμα» αγνοούνται και κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές χρηματικό ποσό που έχει καταβληθεί για τη διέλευση του πλοίου από το Σουέζ.
Το θέμα αυτό απασχόλησε τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, κατά την οποία ο συνήγορος του κατηγορουμένου, πρώην ιδιοκτήτη του πλοίου Παναγιώτη Φάρου, ανέφερε ότι ο εντολέας του δεν έχει σχέση με το εξοδολόγιο του «Noor 1».
Τι απάντησε
Αμεση ήταν η αντίδραση του κατηγορούμενου εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει: «Αυτό που είπε ο μάρτυρας Μανέτας είναι ότι με 40.000 δολάρια πληρώθηκαν τα έξοδα και το πλήρωμα του πλοίου. Δεν ισχύει. Ενα πλοίο του 1963, χωρίς πλευρικά φώτα, για να περάσει το Κανάλι θέλει πάνω από 100.000 δολάρια και το ξέρω γιατί, όταν ένα δικό μου πλοίο πέρασε, το 2012, δώσαμε 108.000 δολάρια. (…) Ιδιαίτερα για ένα πλοίο σαν το «Noor 1», έπρεπε να ανέβει πάνω επιτροπή για να δει πόσα ρυμουλκά χρειάζονται. Επιμένω ότι κάποιος ρίχνει πέπλο προστασίας. Δεν παρουσιάστηκαν ποτέ τα πραγματικά λεφτά που δόθηκαν».
Πρόεδρος: «Μπήκε επιτροπή στο πλοίο;»
Ευθύμιος Γιαννουσάκης: «Δεν μπήκε τίποτα. Εδώ χρειάζονταν τέσσερα ρυμουλκά. Πού είναι το χαρτί, εξοδολόγιο της πληρωμής; Προσπάθησαν να πουν ότι εγώ κι ο Φάρος πληρώσαμε τα ρυμουλκά. Ομως, αν είναι έτσι, εδώ ο Οργανισμός Λιμένων Ελευσίνας έδωσε χαρτί για 30 μέρες που χρειάστηκε να μείνει στην Ελευσίνα. Από το Σουέζ δεν πήρανε κανένα χαρτί;»
Η διαφωνία συνεχίστηκε για τα έγγραφα του πλοίου, με τον Παναγιώτη Φάρο να υποστηρίζει πως ήταν εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη Παντελή Καλαφάτη να μην αλλάξει τα χαρτιά και την εθνικότητα του δεξαμενόπλοιου.
«Τα άλλαξα. Ενδεχομένως δεν βρέθηκαν γιατί το πλοίο κατασχέθηκε στην Ελευσίνα και μπορεί να βρίσκονται στο εκεί Λιμεναρχείο» απάντησε ο Παντελής Καλαφάτης και «έδειξε» τον Ινδό πλοίαρχο ως υπεύθυνο.



