Σε συναγερμό εν όψει της επετείου δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και των απειλών για «Μαύρο Δεκέμβρη»
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία, με 5.000 αστυνομικούς στις επάλξεις, εν όψει της αυριανής επετείου δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Εξάλλου, ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι επικεφαλής της Αστυνομίας από το κάλεσμα του αναρχικού, έγκλειστου των φυλακών Κορυδαλλού Νίκου Ρωμανού σε «Μαύρο Δεκέμβρη».
Οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως το κάλεσμα του επιστήθιου φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του δεν θα βρει ανταπόκριση. Ομως, για παν ενδεχόμενο, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια.
Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες λήφθηκε η απόφαση να ακολουθηθεί η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, δηλαδή η στενή επιτήρηση των συγκεντρώσεων. Οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου την προηγούμενη χρονιά έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια, με καταλήψεις ταρατσών από ομάδες νεαρών που πετούσαν αντικείμενα στις δυνάμεις της Αστυνομίας. Για τον λόγο αυτό εδώ και ημέρες αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ αύριο ελικόπτερο θα πετάει πάνω από την περιοχή.
Επιπλέον, έχουν δοθεί εντολές στους άνδρες των ΜΑΤ να υπάρχει πολύ καλή φρούρηση στο κτίριο του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, σε πολιτικά γραφεία και αλλά κτίρια, τα οποία ενδεχομένως αποτελούν στόχους επιθέσεων αντιεξουσιαστών.
Την ίδια στιγμή από αύριο, νωρίς το πρωί, θα βρίσκονται σε επιφυλακή ομάδες συλλήψεων, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες οι αστυνομικές δυνάμεις να δρουν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις καταστροφών. Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε άλλες μεγάλες πόλεις στην επαρχία.


