«Καρφιά» στον ΣΥΡΙΖΑ από τον «κ. ΤΑΙΠΕΔ»

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας κατηγόρησε (εμμέσως) την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στις αποκρατικοποιήσεις

Στην απουσία των αποκρατικοποιήσεων από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο απέδωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, «καρφώνοντας» με εύσχημο τρόπο την κυβέρνηση.

«Η καθυστέρηση οφείλεται καταρχάς στη δυσκολία προσαρμογής που είχε η κυβέρνηση, για να λέμε τα πράγματα καθαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μια περίοδο ταλαντεύσεων το πρώτο εξάμηνο, επειδή άλλη εντολή είχε και δεν μπορούσε να κινηθεί κόντρα στην εντολή που είχε. Στις τελευταίες εκλογές, όμως, κατέβηκε με ένα πρόγραμμα προεκλογικό το οποίο περιείχε τις αποκρατικοποιήσεις» είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» την απόφαση της γερμανικής εταιρίας Fraport να επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, κάνοντας λόγο για πολύ υψηλό τίμημα.

Τα οφέλη 

Πρόσθεσε ότι τα οφέλη θα συνεχίσουν να φαίνονται σε βάθος χρόνου, καθώς το Δημόσιο θα εισπράττει ενοίκιο 23.000.000 ευρώ κάθε χρόνο, το 50% των κερδών θα επιστρέφει στα κρατικά ταμεία, ενώ η κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της 40ετούς σύμβασης, δημιουργώντας 1.700 θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επενδυτική ελκυστικότητα της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι το 2016 τα έσοδα από την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα υπερβούν τα 2 δισ. ευρώ και θα πλησιάσουν τα 3 δισ.

Αναφέρθηκε ειδικά στους διαγωνισμούς για την πώληση των μετοχικών πακέτων στα δύο λιμάνια του Πειραιά (ΟΛΠ) και της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), λέγοντας ότι για τον ΟΛΘ υπάρχουν οκτώ διεκδικητές, ενώ για τον ΟΛΠ τρεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα