Ο,τι έγραψε η «δημοκρατία» στο Παράλληλο Πρόγραμμα

Σε έναν ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αντιπερισπασμό επιδίδεται η κυβέρνηση, καθώς, την ώρα που τα προαπαιτούμενα έγιναν νόμος του κράτους, στη Βουλή εισήχθη το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Στο νομοσχέδιο που αποκάλυψε η «δημοκρατία» του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2015 περιλαμβάνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολίτες, όπως για παράδειγμα για την πρόσληψη των 2000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 1998 αλλά και την προτεραιότητα που δίδεται στους τριτέκνους σχετικά με τις προσλήψεις. Ειδικότερα, στα άρθρα 29 και 30 προβλέπεται αφενός η «κατάταξη των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ έτους 1998 σε πίνακες διοριστέων» και αφετέρου η ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις κατηγορίες προστατευόμενων προσώπων αναφορικά με την εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων (μοριοδότηση κ.λπ.) για την πρόσληψη και τον διορισμό των εν λόγω σε δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Από την άλλη, πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται ότι ικανοποιεί και ορισμένα «ρουσφέτια» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία καταργείται πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε τις καταλήψεις μαθητών στα σχολεία. «Με την προτεινόμενη διάταξη αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της σχολικής ζωής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με την αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων (σ.σ.: καταλήψεις)» αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισηγητική έκθεσή του το υπουργείο Παιδείας. Πέραν τούτων, το νομοσχέδιο επίσης περιλαμβάνει:

Εκπόνηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για την απασχόληση ανέργων σε δήμους, περιφέρειες ή και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες (όπως σχολεία ή νοσοκομεία).

Χρονική επέκταση των παροχών -ηλεκτρικό ρεύμα, σίτιση και στέγαση- στους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δημιουργία «κέντρων κοινότητας» στους δήμους για την εφαρμογή των δράσεων κοινωνικής προστασίας. Πρόκειται για τα λεγόμενα «ΚΕΠ Φτωχών».

Ελεύθερη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους και στις ευπαθείς ομάδες.

Λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης.

Εναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία και απασχόληση σε αυτή μονίμων, προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Αλ. Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα