Η ανώτατη ποινή στον 15χρονο δολοφόνο

Ενοχος χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε ο ανήλικος που σκότωσε τον 17χρονο φίλο του στην Κάτω Αχαΐα 

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νομοθέτης επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Πατρών στον 15χρονο δράστη του πρωτοφανούς φονικού, που έγινε τον Σεπτέμβριο στην Κάτω Αχαΐα, με θύμα έναν 17χρονο φίλο του. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και καταδίκασε τον νεαρό σε δεκαετή ποινή, την οποία θα εκτίσει στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κορίνθου.

Το δικαστήριο φρουρείτο από το πρωί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς ήταν γνωστό πως θα παραβρεθούν φίλοι και συγγενείς του Γιώργου Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός ύστερα από πυροβολισμό του 15χρονου Νίκου με καραμπίνα. Στη δίκη κατέθεσαν μάρτυρες που είδαν την αιματηρή σκηνή, καθώς και η μητέρα του κατηγορουμένου, ενώ στο τέλος μίλησε και ο ίδιος. Ο 15χρονος ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τον φίλο του καθώς νωρίτερα του είχε επιτεθεί και τον είχε χτυπήσει, ρεζιλεύοντάς τον μπροστά σε άλλα παιδιά που εκείνη την ώρα έπαιζαν στο προαύλιο του σχολείου. Υστερα από πολύωρη διαδικασία, κατά την οποία ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε με σκυμμένο κεφάλι, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του «βρασμού ψυχικής ορμής» και επέβαλε τη βαριά «καμπάνα».

Το πρωτοφανές φονικό έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου και είχε συγκλονίσει την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορμή για την αντιπαράθεση των δύο φίλων ήταν το φλερτ του 15χρονου προς την αδελφή του 17χρονου θύματος. Η κοπέλα, στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο 15χρονος Νίκος τής ζητούσε επίμονα να βγουν για καφέ και εκείνη ενημέρωσε τον αδερφό της. Οταν τα παιδιά συναντήθηκαν στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας ξέσπασε ο καβγάς, που εξελίχθηκε σε τραγωδία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα