Αίσχη των Τούρκων κατά των Κούρδων!

Σκηνές απίστευτης αστυνομικής βίας στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Σίζρε, Νουσαϊμπίν και Σιλώπη!

Αρματα μάχης στους δρόμους, εισβολές σε σπίτια και έλεγχοι χωρίς εντάλματα, επιχειρήσεις παραστρατιωτικών σε ερειπωμένους δρόμους γεμάτους χαρακώματα, γύρω από σπίτια κατεστραμμένα από τις συγκρούσεις πολλών ημερών. «Τι συμβαίνει στο Ντιγιάρμπακιρ;» αναρωτιούνται πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας φωτογραφίες και βίντεο απίστευτης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας (αλλά και φωτογραφίες από σορούς, η ταυτότητα και οι συνθήκες θανάτου των οποίων δεν διευκρινίζονται) που είδαν χθες και προχθές το φως της δημοσιότητας.

Με τις εχθροπραξίες μεταξύ των δύο πλευρών (αστυνομία και ΡΚΚ) να κλιμακώνονται, φαίνεται ότι ο αρθρογράφος της «Ζαμάν» Γιαβούζ Μπαϊντάρ μάλλον κάτι γνώριζε προχθές, όταν προειδοποιούσε πως επίκειται κλιμάκωση των επιχειρήσεων των φοβερών παραστρατιωτικών της τουρκικής χωροφυλακής JITEM στο Ντιγιάρμπακιρ, στο Σίζρε, στο Νουσαϊμπίν και στη Σιλώπη, από τις 11 το πρωί της Δευτέρας και για όσο χρειαστεί, με στόχο να εκκαθαριστούν… μια και καλή περισσότερα από 200 «ταραχοποιά στοιχεία» του ΡΚΚ.

Το γαϊτανάκι της βίας ξεκίνησε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Κούρδου ακτιβιστή, δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί, στην ιστορική συνοικία Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ, στις 28 Νοεμβρίου. Στις 2 Δεκεμβρίου, οι τουρκικές Αρχές επέβαλαν συνεχώς απαγορεύσεις κυκλοφορίας (με μια μικρή παύση την Παρασκευή, όταν και επέτρεψε σε εκατοντάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους).

Νεκροί

Χθες, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν (η εφημερίδα «Σαμπάχ» κάνει λόγο για τρεις νεκρούς) σε ενέδρα, κατά τα φαινόμενα με τηλεχειριζόμενο εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν «φυτέψει» Κούρδοι αντάρτες στην περιοχή της Μαρτυρόπολης (Σιλβάν), στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Ντιγιάρμπακιρ και Σιλβάν.

Είχαν προηγηθεί η δολοφονία δύο νεαρών, που διαδήλωναν υπέρ της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Σουρ, η πυρπόληση του ιστορικού τζαμιού Κουρσουνλού και η σύλληψη του Κούρδου δημοσιογράφου Ντενίζ Μπαμπίρ με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Από την άλλη πλευρά, η επαναστατημένη κουρδική νεολαία του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νέων YDG-H, που υποστηρίζεται από τον διοικητή του ΡΚΚ Σεμίλ Μπαγίκ, συνεχίζει τη μάχη των χαρακωμάτων, τονίζοντας πως δεν θα σταματήσει παρά μόνο αν πάρει σχετική διαταγή από τον ίδιο τον Οτσαλάν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα