Ο Παπαγγελόπουλος έδωσε εντολή για σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής

Η ενίσχυση των μεικτών κλιμακίων που πραγματοποιούν ελέγχους εντός και εκτός των τελωνείων με τη συμμετοχή και τελωνειακών υπαλλήλων αποφασίστηκε σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα καταπολέμησης της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για τη συνεχώς βελτιούμενη δράση των μεικτών κλιμακίων και των αποτελεσμάτων που αποδίδουν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται και δόθηκαν γενικές κατευθύνσεις για τη συνέχιση της δράσης τους, με στόχο την πάταξη των φαινομένων παραβατικότητας. Με αυτόν τον σκοπό συμφωνήθηκε η ενίσχυση των μεικτών κλιμακίων ελέγχου με τη συμμετοχή και των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι θα συμβάλλουν σημαντικά με την εμπειρία τους στην αποδοτικότητα των ελέγχων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε εντολή, εν όψει της εορταστικής περιόδου, να καταρτιστεί κοινό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης και εντατικοποίησης των ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο τον εντοπισμό και την πάταξη παραβάσεων της ασφαλιστικής και της φορολογικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια και έχουν στόχο τον εντοπισμό των παραβατών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με αρμοδιότητα σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, του Λιμενικού, των τελωνειακών αρχών και της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα