Στη… σέντρα από Σπίρτζη η V+O του Βαρβιτσιώτη!

Καταγγελία του υπουργού Υποδομών για δουλειές της διαφημιστικής (104.000 €) με τον ΟΑΣΑ

Ρεπορτάζ
Αλέξανδρος Διαμάντης

Διασπάθιση του δημόσιου χρήματος των αστικών συγκοινωνιών σε ημετέρους κατήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής. Ειδικότερα, ανέφερε ότι η εταιρία V+O COMMUNICATION (στην οποία συμμετέχει ο αδερφός του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη) είχε αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια του ΟΑΣΑ, λαμβάνοντας περί τα 53.000 ευρώ το 2015 και 51.000 ευρώ το 2014, και όλως τυχαίως η συγκεκριμένη εταιρία αργότερα στήριζε το «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Κατά τον Χ. Σπίρτζη, υπεύθυνος ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος, επίσης το 2014, για την παραγωγή εταιρικού βίντεο με θέμα το έργο του ΟΑΣΑ και τις εταιρίες του ομίλου έδωσε σε άλλη εταιρία 13.000 ευρώ, ενώ για την προώθηση της «εικόνας» των αστικών συγκοινωνιών μέσω διοργάνωσης φωτογραφικών δράσεων διέθεσε άλλα 15.000 ευρώ. Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης επιβεβαίωσε ότι η V+O έλαβε τα χρήματα, ωστόσο διευκρίνισε πως στη μία περίπτωση ήταν η μόνη εταιρία που εμφανίστηκε στον διαγωνισμό!

Στο στόχαστρό του ο κ. Σπίρτζης έβαλε και τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ Γιάννη Οικονόμου. Αφορμή στάθηκε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε συνάψει με το σωματείο εργαζομένων για τη χωρίς αντίτιμο παραχώρηση ακινήτου της εταιρίας στον σταθμό Αττικής. Το σωματείο, ωστόσο, μίσθωνε το ακίνητο σε τρίτο πρόσωπο (το οποίο τυγχάνει να είναι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ), τη στιγμή που η ΟΣΥ συνέχιζε να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα του ακινήτου!

Ακόμα, ο υπουργός Υποδομών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τους μισθούς «golden boys» των προϊσταμένων, των διευθυντών, αλλά και των ειδικών συμβούλων των προηγούμενων ηγεσιών. Για παράδειγμα, ο γενικός διευθυντής της ΣΤΑΣΥ λάμβανε καθαρές αποδοχές 3.070 ευρώ, ενώ ήταν απόφοιτος κολεγίου, ενώ ο γενικός διευθυντής (μη υπηρεσιακός) της ΟΣΥ, με θητεία από το 2009 έως σήμερα, είχε τις εξής ετήσιες απολαβές: 2013 – 42.817,34 ευρώ, 2014 – 41.235,22 ευρώ, 2015 – 38.633,88 ευρώ (έως 31/10/2015).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα