Απ. Τζιτζικώστας: Πάμε για ένα κόμμα που θα ξανακερδίσει την κοινωνία

Από τον Φίλιππο Πανταζή
[email protected]

Σίγουρος ότι οι φίλοι και τα μέλη της Ν.Δ. θα προσέλθουν μαζικά σήμερα στις κάλπες εκπέμποντας το μήνυμα της αλλαγής για την παράταξη και για τον τόπο δηλώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Με συνέντευξή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία», ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. δεσμεύεται για ένα κόμμα που «θα ξανακερδίσει την κοινωνία, με νέες δομές, νέα πρόσωπα και νέες ανοικτές διαδικασίες που θα δημιουργήσουν μια νέα νοοτροπία». Εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, όπως λέει, «τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης θα σταματήσουν επιτέλους να απολογούνται. Δεν έχω πίσω μου ούτε σκιές ούτε κάτι να με βαραίνει από το παρελθόν» σημειώνει. Στις εκλογές, τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας, «δεν ψηφίζουμε μόνο για τον πρόεδρο, αλλά και για τον εν δυνάμει πρωθυπουργό». Οσο για τους φόβους διάσπασης, επισημαίνει ότι «η Ν.Δ. είναι το σπίτι μας και η όποια διαφωνία προέκυψε προεκλογικά, όπως ήταν λογικό, δεν συνιστά αιτία φόβου ή διάσπασης».

Επειτα από πολλές περιπέτειες, βρισκόμαστε -για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες- στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Τι θα λέγατε στους απογοητευμένους νεοδημοκράτες για όσα συμβαίνουν στο κόμμα;

Η ερώτησή σας νομιμοποιεί ακριβώς την υποψηφιότητά μου. Νομιμοποιεί αυτό ακριβώς που λέω από την αρχή, ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε στην κοινωνία και εκεί πρέπει να ξανακερδίσει. Ηρθε λοιπόν η ώρα οι απογοητευμένοι νεοδημοκράτες να γυρίσουν σπίτι τους. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας της κατάστασης τόσο για το μέλλον της παράταξης όσο και για το μέλλον της ίδιας της χώρας, θα προσέλθουν στις κάλπες εκπέμποντας το μήνυμα της αλλαγής για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για τον τόπο. Εχω τη δυνατότητα να κοιτάξω στα μάτια και να ξαναμιλήσω σε 2.000.000 Ελληνες που εγκατέλειψαν την παράταξή μας τα τελευταία χρόνια. Πολίτες που την είχαν εμπιστευτεί, αλλά με δική μας ευθύνη έφυγαν, θύμωσαν, πικράθηκαν, προδόθηκαν. Και μπορώ να τους ξαναμιλήσω γιατί πολύ απλά δεν συμμετείχα στις πολιτικές των τελευταίων ετών που τους απομάκρυναν από την παράταξη, χωρίς να χρειάζεται να απολογηθώ. Καλώ σήμερα σε μαζική συμμετοχή, γιατί άλλος χρόνος δεν υπάρχει.

Τι διαφορετικό από τους συνυποψηφίους σας μπορείτε να προσφέρετε στη Ν.Δ. εφόσον εκλεγείτε; Γιατί να ψηφίσουν εσάς τα μέλη του κόμματος;

Το κυρίαρχο αίτημα της βάσης είναι η ανανέωση. Ανανέωση σε δομές, νοοτροπίες και πρόσωπα. Ενα σύγχρονο, ανοικτό κόμμα μακριά από προσωπικούς μηχανισμούς και κλειστές πόρτες μιας ιδρυματισμένης γραφειοκρατικής μηχανής. Προσέξτε, όμως. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, τα μέλη και οι φίλοι της θα σταματήσουν επιτέλους να απολογούνται από Δευτέρα, αν έχω εκλεγεί πρόεδρος. Δεν έχω πίσω μου ούτε σκιές ούτε κάτι να με βαραίνει από το παρελθόν. Δεν έχω πάνω μου την αναπόφευκτη φθορά της διαχείρισης της κρίσης. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω για το συμφέρον της χώρας, γιατί πολύ απλά δεν με κρατάνε από πουθενά. Και αυτό με καθιστά ασυμβίβαστο απέναντι σε συστήματα, μηχανισμούς και διαπλοκές.

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.; Θα καταφέρετε οι τέσσερις υποψήφιοι, ύστερα από όσα έχουν γίνει, να συνυπάρξετε κάτω από την ίδια πολιτική στέγη;

Σαφέστατα. Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μας και η όποια διαφωνία προέκυψε προεκλογικά, όπως ήταν λογικό, δεν συνιστά αιτία φόβου ή διάσπασης. Ολοι θα υπηρετήσουμε πιστά τον πρόεδρο του κόμματος, όποιος και αν εκλεγεί, αλλά και την παράταξη. Αλλωστε ο εχθρός είναι εκτός των πυλών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος καθιστά το μέλλον της Ελλάδος αβέβαιο.

Δεν ψηφίζεται μόνο πρόεδρος, ψηφίζεται ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός

Οι γιορτινές μέρες θα είναι ταυτόχρονα ίσως οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της παράταξης. Τι διακυβεύεται, κατά την άποψή σας, στις εκλογές αυτές;

Το διακύβευμα των εκλογών είναι το μέλλον της Ελλάδας και το μέλλον των νέων παιδιών. Και δυστυχώς προβλέπεται ζοφερό αν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συνεχίσει να έχει την τύχη της χώρας στα χέρια του. Την Κυριακή επομένως δεν ψηφίζουμε μόνο για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για τον εν δυνάμει πρωθυπουργό. Μόνο μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αν η κεντροδεξιά παράταξη αλλάξει νοοτροπία, δομές, τρόπο λειτουργίας, ακόμη και πρόσωπα, θα ξαναγίνει ελκυστική και θα μπορέσει να ξαναγίνει σύντομα μεγάλη. Σήμερα πάμε να κερδίσουμε, γιατί άλλος χρόνος για την παράταξή μας δεν υπάρχει. Για να κλείσει γρήγορα και οριστικά η πληγή η οποία άνοιξε την Κυριακή που δεν έγιναν οι εκλογές. Η Ελλάδα μας μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ελευθερίας, δικαιοσύνης, ελπίδας και δημιουργίας πλούτου για όλους. Αρκεί να έχει μια παράταξη που θα μπορεί να εμπνεύσει για να νικήσει τον μοιραίο και καταστροφικό κ. Τσίπρα. Οι εκλογές δεν αφορούν μόνο την επιλογή ενός προσώπου. Είναι υπόθεση όλων μας. Δεν ζητώ απλά το αξίωμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ να οικοδομήσουμε μαζί τον πολιτικό φορέα της επόμενης μέρας, που θα διαμορφώσει το όραμα της Ελλάδας των επόμενων ετών.

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις σας εάν εκλεγείτε πρόεδρος της Ν.Δ.;

Εχω ήδη μιλήσει για το πώς η Νέα Δημοκρατία θα ξαναγίνει ένα κόμμα συμμετοχικό και σύγχρονο και ξανά μεγάλο, το οποίο θα λογοδοτεί στη βάση του αλλά και θα συναποφασίζει μαζί τις για τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις του. Ο τρόπος λειτουργίας ενός κόμματος είναι ένα σαφές δείγμα γραφής για το πώς θα κυβερνήσει. Υπογράμμισα από την αρχή την ανάγκη να υπάρχει θητεία σε όλα τα μέλη και προφανώς και στον πρόεδρο του κόμματος. Νέες δομές, νέα πρόσωπα, νέες ανοικτές διαδικασίες που θα δημιουργήσουν μια νέα νοοτροπία. Πάνω απ’ όλα, όμως, θα φτιάξουμε μια Ν.Δ. για να υπερασπιστούμε την Ελλάδα και τους Ελληνες και όχι την παραμονή του Τσίπρα στην εξουσία.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα