“Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία, ως πρόεδρος της ΝΔ, ενώπιον της ΚΟ, λέγοντας ότι η καθαρή εντολή που “έλαβα από τους νεοδημοκράτες δεν είναι να στηρίξω τον κύριο Τσίπρα γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα”. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα “είναι ανένδοτη και ασυμβίβαστη” με το “χειρότερο και τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού στη χώρα”, ενώ έκανε λόγο για “εντολή επιστροφής στην κανονικότητα”.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ΚΟ της ΝΔ σε ετοιμότητα λέγοντας “γρήγορα θα αναλάβουμε τις τύχες της χώρας, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση χτίζεται στην αντιπολίτευση” είπε, ενώ πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν θα αρκεστεί “στην ανέξοδη άρνηση και την κριτική, αν και ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό.
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφορδή επίθεση στην κυβέρνηση και την πολιτική της αναφέροντας:”Χρειάζεται θράσος από όσους έχουν επιτρέψει αθρόους διορισμούς ημετέρων να αμφισβητούν την προσήλωσή μου στην αξιοκρατία. Μας χωρίζει άβυσσος από τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο Κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού το πρωί της Πέμπτης.
Αναφερόμενος στην αναστολή εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής τόνισε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα “ως αριστερό αντίβαρο στη μνημονιακή πολιτική” και χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον, που στέλνει το λάθος μήνυμα στους επενδυτές.


