Και οι «Financial Times» βλέπουν «δάκτυλο» ΤΧΣ στην απομάκρυνση Ανθ. Θωμόπουλου!

Σε σίριαλ με πλούσιο παρασκήνιο εξελίχθηκε χθες η υπόθεση της απομάκρυνσης του Ανθιμου Θωμόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Από τη μια πλευρά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις προχθεσινές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής συναντήθηκε με τον κ. Θωμόπουλο και ζήτησε την παραίτησή του από την ηγετική πυραμίδα της τράπεζας. Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Θωμόπουλος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι παραμένει στο πόστο του και ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα» με τον πρόεδρο του ομίλου Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Από την άλλη πλευρά, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) μετέδωσε ότι κατά πληροφορίες από τον τραπεζικό τομέα είναι ειλημμένη και δρομολογημένη η απόφαση του ΤΧΣ να ζητήσει την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η χθεσινή διάψευση εκδόθηκε από το Ταμείο διότι η διαδικασία κινήθηκε ατύπως και αναμενόταν ότι ο κ. Θωμόπουλος θα υπέβαλλε τελικά την παραίτησή του, κάτι που όμως δεν είχε γίνει ως αργά χθες το βράδυ.

Στο σύνθετο παζλ προστέθηκε χθες επιστολή του Τζον Πόλσον, επικεφαλής του ομώνυμου hedge fund, ο οποίος κατέχει μετοχές της τάξεως του 9% στην Τράπεζα Πειραιώς. Οπως ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg, η επιστολή τάσσεται υπέρ της παραμονής του υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους στη θέση του και σημειώνει ότι η επένδυση Πόλσον έγινε «κατανοώντας» ότι θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ο κ. Θωμόπουλος.

«Είναι η πρώτη φορά που το ΤΧΣ δείχνει τα δόντια του. Ισως δούμε και άλλες παρεμβάσεις για την αλλαγή των διευθυντικών στελεχών των μεγάλων τραπεζών» σχολίασαν χθες οι «Financial Times».


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα