Χωρίς σκαλωσιές η Μητρόπολη Αθηνών

Σε τροχιά επαναλειτουργίας μπαίνει ο Ιερός Ναός της Μητρόπολης Αθηνών. Επειτα από πέντε χρόνια εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, άρχισαν να απομακρύνονται σταδιακά οι σκαλωσιές και ο ναός θα είναι έτοιμος σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καμπάνες της Μητρόπολης θα χτυπήσουν ξανά για τις επίσημες δοξολογίες, τις ακολουθίες και τα μυστήρια την περίοδο του Πάσχα.

Το κτίριο «τραυματίστηκε» από τον σεισμό του 1981, ενώ υπέστη και δεύτερο, πιο καίριο, πλήγμα από τον σεισμό του 1999. Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών άρχισαν το 2010. Προστέθηκαν τόνοι τσιμέντου στα θεμέλια του ναού και, εκτός από τις εργασίες στατικότητας, έγινε συντήρηση στο τέμπλο και στις εικόνες.

Επιπλέον, οι ειδικοί προχώρησαν και στην αποκατάσταση των γλυπτών. Ο μητροπολιτικός ναός αποφασίστηκε να εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και άρχισε να χτίζεται το 1842. Εως το 1862, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του υπάρχοντος ναού, ως μητροπολιτικός χρησιμοποιούνταν ο Ναός της Αγίας Ειρήνης.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα