Πανικός! Η Φώφη προτίθεται να παραιτηθεί για να συγκροτηθεί νέα «Ελιά»

Σε πανικό βρίσκεται και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τις εξελίξεις στον ευρύτερο αριστερό και τον μεσαίο χώρο και τις καραμπόλες που προκαλούνται. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει ότι προτίθεται να παραιτηθεί (για να ξαναβάλει υποψηφιότητα), προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα Ελιά.

«Προτείνω τη διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο που θα αποφασίσει τη διακήρυξη του φορέα, το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας» αναφέρει και προσθέτει ότι τον ερχόμενο Μάιο θα ακολουθήσει η άμεση εκλογή από τη βάση του επικεφαλής της συμπαράταξης με δύο προϋποθέσεις. «Ανοικτό μητρώο έως την ημέρα της εκλογής και κανείς αποκλεισμός» υποστήριξε χαρακτηριστικά. Σε μια προσπάθεια να αποδείξει τις διαθέσεις της -καρφώνοντας και τον Ευάγγελο Βενιζέλο- τόνισε με έμφαση: «Αρκετά με τους μικροεγωισμούς στον χώρο της δικής μας παράταξης, είναι η ώρα της ευθύνης, των υπερβάσεων και των αποφάσεων».

Χθες πάντως βρήκε τον πρώτο υποψήφιο για διεύρυνση, τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο οποίος μετά τη στήριξη από τη Ν.Δ., ψάχνεται εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά μέσω συνέντευξής της απηύθυνε πρόσκληση ακόμη και προς το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη. «Μα το Ποτάμι αρνήθηκε» της απάντησαν οι δημοσιογράφοι, με τη Φώφη Γεννηματά να απαντά αρνητικά. Την ίδια ώρα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος επιτέθηκε εκ νέου στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα του.

Ν. Σταυρουλάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα