Ερχεται μεγάλη σφαγή στις νευροχειρουργικές

Θα μείνουν μόνο δύο κλινικές (!) στα νοσοκομεία όλης της Αθήνας

Ρεπορτάζ 
Ρίτα Μελά

Μόνο δύο νευροχειρουργικές κλινικές θα μείνουν στα νοσοκομεία της Αθήνας, όπως αποκάλυψε στους γιατρούς της ιστορικής νευροχειρουργικής κλινικής του «Γεώργιος Γεννηματάς», της οποίας η λειτουργία απειλείται με αναστολή, η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Οπως φαίνεται οι γιατροί, που στη συνάντησή τους με τους αρμοδίους της 1η ΥΠΕ διαμαρτυρήθηκαν επειδή έχουν ξεμείνει με τρεις ειδικευμένους νευροχειρουργούς, ενώ χρειάζονται ακόμα έναν για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της κλινικής, «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι»!

Τα παραπάνω αποκαλύπτει σε έγγραφό του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η παράταξη των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» (ΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το έγγραφο, «με έκπληξη άκουσαν οι γιατροί του “Γεώργιος Γεννηματάς” από τη διοίκηση της 1η ΥΠΕ ότι όχι μόνο δεν θα προστεθεί ένας νευροχειρουργός στην κλινική τους, αλλά τελικά στην Αθήνα θα μείνουν μόνο δύο νευροχειρουργικές κλινικές!» Μία στο ΚΑΤ (τραύμα) και άλλη μία που θα ασχολείται με παιδονευροχειρουργικά περιστατικά. Οι υπόλοιπες, που λειτουργούν στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυρός, «Αγιος Σάββας» και ΝΙΜΤΣ θα συγχωνευτούν!

Η συνάντηση 

«Πριν από λίγες μέρες, οι γιατροί της κλινικής συναντήθηκαν με την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Ιωάννα Διαμαντοπούλου, για να συζητήσουν το πρόβλημα. Εκπληκτοι, λοιπόν, την άκουσαν να τους απαντάει ότι πρόθεση των αρμοδίων είναι η διατήρηση μόνο ενός νευροχειρουργικού τμήματος στην 1η ΥΠΕ για να ασχολείται με το τραύμα (ΚΑΤ) και ακόμα ενός για να ασχολείται με τα παιδονευροχειρουργικά περιστατικά, ενώ οι υπόλοιπες νευροχειρουργικές κλινικές θα συγχωνευτούν.

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα νευροχειρουργικά τμήματα του “Γεώργιος Γεννηματάς”, του Ευαγγελισμού, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του “Αγίου Σάββα” και του ΝΙΜΤΣ θα συγχωνευτούν σε δύο» αναφέρει το ΕΚΑ! Η παράταξη ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαντήσει εάν πρόκειται για επίσημη θέση ή για προσωπική άποψη της υποδιοικήτριας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα