Κ. Μακεδονία: Στον αέρα 17.000 βρέφη-νήπια

Στον αέρα βρίσκονται 17.000 νήπια και παιδιά με αναπηρία, που φιλοξενούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Κεντρική Μακεδονία. Οι δομές απειλούνται με λουκέτο, καθώς δεν έχουν δοθεί από το κράτος τα απαραίτητα χρήματα για τη λειτουργία τους.

Εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ, μαζί με τους δημάρχους Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και διαμαρτυρήθηκαν. «Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι έξι μήνες. Το ίδιο και οι προμηθευτές των κοινωνικών δομών. Αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα χρηματοδότησης, πολλοί δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά» τόνισε η Αννα Μίχου, πρόεδρος των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Θέρμης, προσθέτοντας ότι, λόγω του προβλήματος, οι δήμοι δεν διαθέτουν και ασφαλιστική ενημερότητα.

Αντιπροσωπία των εργαζομένων και οι δήμαρχοι συναντήθηκαν με την υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά με το αρμόδιο υπουργείο, απ’ όπου έλαβε δέσμευση ότι θα καταβληθεί μέρος των χρημάτων που οφείλονται μέχρι τα τέλη Απριλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα