Αύριο το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο

Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει και φέτος δεκτό το Αγιο Φως, το οποίο αναμένεται να φτάσει αύριο το απόγευμα, με ειδική πτήση από τα Ιεροσόλυμα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Θα ακολουθήσει «μαραθώνιος», προκειμένου το Αγιο Φως να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να μοιραστεί σε όλους τους πιστούς το βράδυ της Ανάστασης.

Αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air θα μεταφέρουν, με προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις αλλά και έκτακτα δρομολόγια, το Αγιο Φως σε 17 προορισμούς.

Οι πτήσεις

Συγκεκριμένα, η Olympic Air θα πραγματοποιήσει πτήσεις προς Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο, ενώ η Aegean θα μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιριών, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό θα είναι από τις 21.30 έως τις 22.40. Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η καρδιά του χριστιανισμού θα χτυπά στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, εκεί όπου κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το «θαύμα» του Αγίου Φωτός και χιλιάδες πιστοί, μετά τον θρήνο για τη Σταύρωση του Χριστού, ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την Ανάσταση του Κυρίου.

Κατά το τελετουργικό, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μπαίνει στον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος νωρίτερα έχει ελεγχθεί και έχει σφραγιστεί με κερί, για να βγει λίγο μετά κρατώντας στα χέρια του το φως της Ανάστασης του Κυρίου. Από τη φλόγα του ανάβουν οι πιστοί τις λαμπάδες τους, αποτελούμενες από 33 λεπτά κεριά (όσα δηλαδή τα χρόνια του Χριστού), με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα των ορθοδόξων αφήνοντας (ανυπόστατους) υπαινιγμούς ότι το κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός το πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Ο νυν υπουργός Παιδείας διαψεύστηκε πανηγυρικά, καθώς, όπως αποκάλυψε με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τα έξοδα κάλυψε πλήρως ιδιωτική αεροπορική εταιρία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα