Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το φετινό Πάσχα να είναι έξοδος

“H χώρα μας κατακλύστηκε από πρόσφυγες και μετανάστες βιώνοντας τα αδιέξοδα που συνεπάγονται οι πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες των ισχυρών της γης” ανέφερε προ ολίγου στην προσλαλιά του κατά την περιφορά του Επιταφίου στην πλατεία Συντάγματος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος συμπλήρωσε πως ο λαός μας ζώντας ο ίδιος τις δικές του δοκιμασίες, τις δικές του δυσκολίες, την όλο και πιο επώδυνη οικονομική κρίση, την ανεργία, την συνεχή μετανάστευση των παιδιών μας, την αβεβαιότητα για το αύριο, την αίσθηση ότι κάποιοι κλέβουν ή υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας· αυτός ο ευλογημένος λαός, δείχνει έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής του και την ανωτερότητα της πολιτισμικής του καταγωγής. Υπομένει αγωνιζόμενος. Δίνει με αξιοπρέπεια τις μάχες του, προβάλλοντας μεγαλόπρεπα την ψυχική και υλική του γενναιοδωρία. Μοιράζεται το υστέρημά του και πολεμά να διατηρήσει την ελπίδα και την αξιοπρέπειά του.

Κατόπιν θύμισε πως η λέξη Πάσχα είναι μια παλιοδιαθητικη λέξη που σημαίνει πέρασμα, διάβαση. Κι έτσι θα περάσουμε κι εμείς από το ψέμα στην αλήθεια και από τον θάνατο στη ζωή

“Ας γίνει το φετινό Πάσχα μια έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητικη΄δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια, από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης. από το εγώ στο εμείς , από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στις εμπειρίες της αναστημένης ζωής” ευχήθηκε.

πηγή: vima orthodoxias

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα