«Αρπάχτηκαν» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη μαύρη επέτειο της Marfin

Εξι χρόνια από την τραγωδία με τρεις νεκρούς υπαλλήλους!

Εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία υπήρξε η χθεσινή «μαύρη» επέτειος της επίθεσης από αγνώστους στη Marfin, λίγο πριν από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του Ασφαλιστικού στις αρμόδιες επιτροπές, ζήτησε η Βουλή να καταδικάσει τη δολοφονική ενέργεια, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα να εξανίσταται. «Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας το έχουν καταδικάσει παλαιότερα το περιστατικό» είπε ο κ. Μπαλαούρας, με τον κ. Βρούτση να απαντά: «Σας ενοχλεί. Αυτή είναι η ευαισθησία σας για τους εργαζομένους που κάηκαν».

Τον λόγο πήρε και ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει «να “τσιμπάμε” σε προβοκατόρικες ενέργειες»! «Εχετε εμπειρία στο να πετάτε πυροτεχνήματα για εντυπώσεις» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλαούρας και υπογράμμισε: «Να ανεγείρω κι εγώ τη δολοφονία Λαμπράκη;» Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας έκανε λόγο για θέατρο εκ μέρους της Ν.Δ., υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έχει καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε: «Πέρασαν έξι χρόνια από τη δολοφονία των υπαλλήλων της Marfin. Οι οικογένειες των θυμάτων ακόμη περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε». Μάλιστα, αντιπροσωπία του κόμματος, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τσιάρα και τους Νίκη Κεραμέως και Νίκο Παναγιωτόπουλο, απέτισε φόρο τιμής στα θύματα, καταθέτοντας λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο facebook υπογράμμισε: «Το τετραπλό έγκλημα στη Σταδίου “ξεχάστηκε” ή μάλλον “κουκουλώθηκε” – κάτι που συνέφερε πολλούς. Αλλωστε, λίγες μέρες μετά η χώρα χρεοκοπούσε και επισήμως». H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με ανάρτηση στο twitter έγραψε ότι έξι χρόνια μετά οι ένοχοι παραμένουν άγνωστοι.
Απορίας άξιο είναι, πάντως, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε χθες, με τέτοια ένταση, να τοποθετηθεί για τη «μαύρη» επέτειο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα