Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το ασφαλιστικό

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται στην Ολομέλεια η συζήτηση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού.

Η συζήτηση ξεκίνησε με ένταση, ενώ υπήρξε έντονη διαφωνία Βούτση – Χριστοφιλοπούλου για το επεισόδιο μεταξύ συνδικαλιστών δικηγόρων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χθες, Σάββατο, μέσα στο εντευκτήριο.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα για την διεξαγωγή της οποίας προανήγγειλαν ήδη ότι θα καταθέσουν η ΝΔ και το ΚΚΕ, και πάντως θα τύχει της στήριξης μόνον της πλειοψηφίας, αφού σύσσωμη η Αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει κατακεραυνώνοντας το νομοθέτημα.

Τη θέση ότι η κυβέρνηση υλοποίησε την εντολή του λαού για σκληρή διαπραγμάτευση και στη συνέχεια για εφαρμογή της καλύτερης δυνατής συμφωνίας που ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της με κάθε τρόπο και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής.

Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευση να προχωρήσει στην αναγκαία μεταρρύθμιση χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Στρεφόμενος, δε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε: «Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, αυτό που δεσμευθήκαμε το κάνουμε. Και αυτό είναι το πρόβλημά σας, αυτή είναι η αγωνία σας, ότι εμείς δεν θα μειώσουμε τις κύριες συντάξεις».

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για κατά συρροή ψεύτη, τον οποίο δεν εμπιστεύεται κανείς ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό. Παράλληλα, χαρακτήρισε τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας» του πρωθυπουργού.

Τα μέτρα που καλείται η Βουλή να ψηφίσει σήμερα, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, οφείλονται στην δική σας πολιτική, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιπαραβάλλοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έως τον Δεκέμβριο 2014 δεν υπήρχε ανάγκη λήψης τέτοιων μέτρων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, πως τα μέτρα αυτά δεν θα αποδώσουν και θα χρειαστούν και νέα μέτρα. «Στο τέλος αυτού του δρόμου υπάρχει η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης προς όφελος εκείνων που φοροδιαφεύγουν και της κομματικής νομεκλατούρας» τόνισε.

in.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα