Οι μεγάλοι ποινικολόγοι έρχονται στην Αθήνα!

Συνέδριο για τις προκλήσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου 

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και σύγχρονη πραγματικότητα: προκλήσεις και προοπτικές» διοργανώνει το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου (ΙΕΔΠΔ) στις 3 και τις 5 Ιουνίου, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Τραπέζης της Ελλάδος. Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και έχει ως σκοπό να ενημερώσει τον νομικό κόσμο για τις νεότερες εξελίξεις στο πεδίο του Διεθνούς Οικονομικού Ποινικού Δικαίου, των εγκλημάτων διαφθοράς, του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου και του Δικαίου των Διεθνών Εγκλημάτων.

Στο συνέδριο μετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ποινικολόγοι. Μεταξύ αυτών, ο καθηγητής Claus Roxin, ο μεγαλύτερος ίσως εν ζωή ποινικολόγος στον κόσμο, ο καθηγητής Ulrich Sieber, διευθυντής του Ινστιτούτου Max Planck για το Αλλοδαπό και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο του Φράιμπουργκ, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου Genlin Liang, ο μεγάλος Ισπανός ποινικολόγος Jesus Maria Silva Sanchez, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελόνης, ενώ, χαιρετιστήρια επιστολή έστειλε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard Lloyd Weinreb, που είναι και επίτιμο μέλος του ινστιτούτου. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά, ενώ προβλέπεται ταυτόχρονη μετάφραση.

Το ΙΕΔΠΔ ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και ως σήμερα έχει διοργανώσει τρία συνέδρια («Διεθνές Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο», «Αρχαιότητες και Διεθνές Ποινικό Δίκαιο» και «Ο θεσμός του Ευρωπαίου Εισαγγελέα»).

Μεταξύ των μελών του περιλαμβάνονται κορυφαίοι δικαστικοί, όπως ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, αρεοπαγίτες, αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, εισαγγελείς Εφετών και εκλεκτοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Πρόεδρος του ινστιτούτου είναι ο καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρίστος Μυλωνόπουλος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (Salzburg).

Το ΙΕΔΠΔ δημιουργήθηκε από την ανάγκη να συμβαδίσει η ελληνική ποινική νομοθεσία με τη ραγδαία και σημαντική ανάπτυξη ποινικών κανόνων σε διεθνές επίπεδο. Αλλωστε, οι προβληματισμοί και οι αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου διατρέχουν σήμερα στη χώρα μας υπό τη μία ή την άλλη μορφή σημαντικές υποθέσεις (υποβρύχια, Siemens, Panama Papers κ.λπ.).

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα