Νύχτα τρόμου για έξι εγκλωβισμένους στα Φάρσαλα, αγνοείται κτηνοτρόφος στον Αλμυρο! Φούσκωσε ο Αχέροντας
Πλημμυρισμένα κτίρια, κομμένα δέντρα και μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε το Σαββατοκύριακο τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα Φάρσαλα, οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν το Σάββατο μια νύχτα τρόμου, καθώς λόγω των ορμητικών χειμάρρων τουλάχιστον έξι άτομα εγκλωβίστηκαν σε κτίρια και αυτοκίνητα, και σώθηκαν χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής.
Την ίδια ώρα, στο Νεοχωράκι Αλμυρού, άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αναζητούσαν ως αργά χθες το βράδυ τα ίχνη ενός κτηνοτρόφου, που κατά τη διάρκεια της νεροποντής βρισκόταν σε μαντρί, σε δύσβατο σημείο, και από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής.
Στον Βόλο, τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, και στην περιοχή του Ξηριά, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Στη Ζαγορά Πηλίου βούλιαξαν αγροτικοί δρόμοι, ενώ στις περιοχές του Αϊδινίου, του Αχιλλείου, της Σούρπης και του Πλατάνου υπήρξαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, χιλιάδες στρέμματα «χάθηκαν» στα λασπόνερα, ενώ στην Ευρυτανία σημειώθηκαν πτώσεις βράχων στον δρόμο προς Προυσσό. Στην Πρέβεζα, ο Αχέροντας φούσκωσε και σκέπασε εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ενώ στον νομό Ιωαννίνων προκλήθηκαν κατολισθήσεις και μεγάλες καταστροφές σε χωράφια και μελίσσια σε Κόνιτσα, Λάιστα, Αμπελοχώρι, στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Μετσόβου και στον δρόμο προς την Κακαβιά.
Μέγεθος κουφέτου
Στη Λαμία, έπεσε χαλάζι σε μέγεθος… κουφέτου, ενώ πολλά φρεάτια καλύφθηκαν με φερτά υλικά, με συνέπεια να πλημμυρίσουν αποθήκες και υπόγεια διαμερίσματα. Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε και τα Ιρια Ναυπλίου, ενώ η πόλη του Μεσολογγίου παρέλυσε για αρκετές ώρες από την ισχυρή νεροποντή, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα, και να προχωρά στον απεγκλωβισμό ενός οδηγού, που είδε το αυτοκίνητό του να ακινητοποιείται κάτω από γέφυρα, στον δρόμο προς την Αγριλιά. Μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο και στην Κρήτη, καθώς οι ισχυροί νοτιάδες… ταλαιπώρησαν πιλότους και επιβάτες, δυσκολεύοντας την προσγείωση και την απογείωση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Ανοδος θερμοκρασίας
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το σκηνικό του καιρού αλλάζει σήμερα, με ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές (μικρής έντασης και διάρκειας) αναμένεται να εκδηλωθούν μόνο στα βόρεια της Κρήτης, ενώ στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τον υδράργυρο στους 13-27 βαθμούς Κελσίου. Καλός θα είναι ο καιρός και αύριο, με εξαίρεση λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά, ενώ την Τετάρτη τα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, που ως το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας.