Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ παρακολουθεί τη συγκλονιστική ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σάββατο, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτήμα του 51χρονου Λι Κέιπλαν, στο Φέστερβιλ της Πενσιλβανία, και ανακάλυψαν 12 κορίτσια (ηλικίας από 6 μηνών έως 18 χρόνων) τα οποία ζούσαν υπό καθεστώς κράτησης!
Την πληροφορία ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» στο σπίτι του Κέιπλαν έδωσε στην αστυνομία μια γειτόνισσα, η οποία έβλεπε τα κορίτσια να περιφέρονται πάντα φοβισμένα και λυπημένα, φορώντας πανομοιότυπα μπλε φορέματα.
Κατά την έφοδό τους οι αστυνομικοί εντόπισαν ανάμεσα στα παιδιά μια 18χρονη, η οποία υποστήριξε πως έχει δύο παιδιά με τον Κέιπλαν, ένα τρίχρονο και ένα μωρό ηλικίας μόλις έξι μηνών. Ανακάλυψαν, επίσης, ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον 51χρονο. Ωστόσο, το πλέον τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η 14χρονη είχε δοθεί «ως δώρο» στον Κέιπλαν από τους ίδιους της τους γονείς, τον Ντάνιελ και τη Σαβίλα Στόλτσφας, οι οποίοι ανήκουν στη θρησκευτική αίρεση των Αμις!
Ο πατέρας μάλιστα του κοριτσιού δήλωσε στην αστυνομία πως προσέφερε την κόρη του στον Κέιπλαν, όταν εκείνος τους έσωσε από την οικονομική καταστροφή. Θεώρησε μάλιστα ότι η «δωρεά» του ήταν νόμιμη, έπειτα από ανάλογη έρευνα στο διαδίκτυο! Το ζευγάρι των Αμις υποστήριξε επίσης πως και τα εννέα υπόλοιπα κορίτσια είναι δικά του, γεγονός που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί. Η αστυνομία συνέλαβε και τους τρεις εμπλεκομένους στην υπόθεση.

