«Εκρηξη» Καμμένου για τα Σκόπια

A στραψε και βρόντηξε ο Πάνος Καμμένος, όταν άκουσε τον οικονομικό αναλυτή και πρώην περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του «Economist» να αποκαλεί από το βήμα του συνεδρίου τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία». Παρενέβη αμέσως και ζήτησε από τον κ. Κέκιτς να ανακαλέσει και στο εξής να αναφέρει τη χώρα με την αποδεκτή από τον ΟΗΕ ονομασία ΠΓΔΜ.

Γνωστός για την ευαισθησία του στα εθνικά ζητήματα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργός Εθνικής Αμυνας (θυμίζουμε την ενδοκυβερνητική κρίση που ξέσπασε όταν ο κ. Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του Γ. Μουζάλα, όταν εκείνος αποκάλεσε από… λάθος τα Σκόπια «Μακεδονία») εξεμάνη μόλις άκουσε το πρώην στέλεχος του «Economist» να προκαλεί. «Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Κέκιτς να μη χρησιμοποιεί τον όρο “Μακεδονία” και να αναφέρει τα Σκόπια ως ΠΓΔΜ» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απευθυνόμενος στον πρώην περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του «Economist». Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι «για την Ελλάδα και τον ΟΗΕ αυτή είναι (σ.σ.: ΠΓΔΜ) η επίσημη ονομασία και νομίζω ότι θα συνεννοούμαστε καλύτερα όταν δεχόμαστε τους διεθνείς όρους, που είναι αποδεκτοί από τον ΟΗΕ, και δεν υιοθετούμε τις αλυτρωτικές βλέψεις κάποιων γειτόνων μας».

Ο κ. Κέκιτς φάνηκε ότι αντιλήφθηκε την ένταση του κ. Καμμένου και «μαζεύτηκε», σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καμμένος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. «Δεν είναι δυνατόν στον κοινό εχθρό της τρομοκρατίας να μην υπάρχει το μίνιμουμ της συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ρωσίας, και σημαντικών χωρών της Μεσογείου, όπως το Ισραήλ, η Κύπρος και η Αίγυπτος. Αυτό χτίζουμε σήμερα στην Ελλάδα, μια ασπίδα προστασίας που θα εκτείνεται στη γύρω περιοχή» τόνισε μεταξύ άλλων και σημείωσε επίσης την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, που είναι μέλος της Ε.Ε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα