Με τον Μπουτάρη το πέμπτο Pride Parade!

Με σύνθημα «Αγαπάτε Αλλήλους» και αναφορές στην πολύνεκρη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε το 5ο Thessaloniki Pride Parade – Παρέλαση Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο, κινήθηκαν στους δρόμους Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και μέσω της οδού Βενιζέλου κατέβηκαν στη Λεωφόρο Νίκης και έφτασαν ξανά στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, πρέσβεις και εκπρόσωποι προξενικών Αρχών από τις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, τον Καναδά, τη Ρουμανία και τη Βρετανία, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBTI από τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Οταν η πορεία έφτασε έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, οι εθελοντές του 5ου Thessaloniki Pride άφησαν ένα στεφάνι, σχημάτισαν με γράμματα τη φράση «Orlando Rest in Pride» και άναψαν κεριά.

Εν τω μεταξύ συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, όταν άγνωστος τηλεφώνησε για βόμβα στον Λευκό Πύργο -αφετηρία της παρέλασης-, για να αποδειχθεί τελικά φάρσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα