Η υποκρισία Κατρούγκαλου για το (πετσοκομμένο) ΕΚΑΣ!

Αφού πρώτα περιέκοψε το ΕΚΑΣ σε περισσότερους από 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους, τώρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έρχεται να τους δείξει την ευαισθησία του, προτείνοντας να λάβουν ελαφρύνσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και στον ΕΝΦΙΑ! Ωστόσο, δεν εξηγεί γιατί πρώτα επιβλήθηκε η περικοπή και μετά προέκυψε η διαρροή για ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, αντί να εφαρμοστούν και τα δύο ταυτόχρονα, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες για τους συγκεκριμένους απόμαχους της εργασίας.

Στο περιθώριο χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι η περικοπή του ΕΚΑΣ ήταν μέτρο αναγκαίο που προέκυψε ως αποτέλεσμα της περσινής διαπραγμάτευσης. Πρόσθεσε δε ότι προγραμματίζει ειδική συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη για το θέμα και ξεχωριστές επαφές αύριο Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Πρακτικά, το μόνο μέτρο προστασίας που ήδη θεσπίστηκε για όσους έχασαν ή πρόκειται να χάσουν το ΕΚΑΣ είναι η διατήρηση του ευνοϊκού ποσοστού 10% για τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη. Εάν δεν είχε υπάρξει η συγκεκριμένη πρόβλεψη, τότε οι χαμηλοσυνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα βρίσκονταν υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε ποσοστό έως 25% στη δαπάνη για φάρμακα. Πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι όσοι συνταξιούχοι πληρούν τα κριτήρια που έχουν θεσμοθετηθεί θα στηριχθούν και μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα