Ενδιαφέρον Κατσιματίδη για την Jet Οil!

Αποφασισμένος, λένε, να επενδύσει 120.000.000 ευρώ σε αναδιάρθρωση χωρίς προσφυγή στο άρθρο 99 

Μπλόκο στην αίτηση υπαγωγής της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών Jet Οil της οικογένειας Μαμιδάκη στο άρθρο 99 επιχειρεί τράπεζα η οποία ενεργεί ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση ανάκλησης της προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές που εξασφάλισε προ εβδομάδων η Jet Οil, μέχρι να συζητηθεί η υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή, εντείνεται η φημολογία σύμφωνα με την οποία ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης (φωτό), ο οποίος ελέγχει, μεταξύ άλλων, την εταιρία διύλισης πετρελαίου United Refining Company με εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων (με την επωνυμία Kwik-Fill) στο βορειοδυτικό κομμάτι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και στη δυτική Πενσιλβανία, ενδιαφέρεται για την Jet Οil. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κατσιματίδης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Jet Οil και προτίθεται να επενδύσει 120.000.000 ευρώ, αν οι πιστωτές συμφωνήσουν σε σχέδιο αναδιάρθρωσης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρίας, χωρίς προσφυγή στο άρθρο 99, αλλά σε άλλη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα (άρθρο 106Β).

Η Jet Οil τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας, έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου πρατηρίων της, αφού δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με καύσιμα. Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι έχασε εκατοντάδες πρατήρια σε Πελοπόννησο και Αττική. Στον ισολογισμό του 2014 η εταιρία εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις περίπου 320.000.000 ευρώ. O τραπεζικός δανεισμός του ομίλου φτάνει τα 189.2000.000 ευρώ, με τα δάνεια να κατανέμονται μεταξύ Εθνικής Τράπεζας (50.500.000 ευρώ), Αττικής (12.660.000 ευρώ), Πειραιώς (36.400.000 ευρώ), Alpha Bank (62.280.000 ευρώ) και Eurobank (41.550.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, μέχρι να συζητηθεί η υπαγωγή της εταιρίας από τους πιστωτές την 1η Νοεμβρίου, η εταιρία υποστηρίζει ότι θα θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, διοίκησης και δραστηριοτήτων, με το οποίο ευελπιστεί να αυξήσει το μερίδιό της στην εσωτερική αγορά. Επιπλέον, θα στοχεύσει στην προσέλκυση νέων κατηγοριών πελατών με την εφαρμογή επιθετικών πολιτικών μάρκετινγκ, ενώ ως πλεονεκτήματα για την ευόδωση των σχεδίων της ονομάζει τις καλές σχέσεις με τους προμηθευτές και το καλό όνομα του ομίλου στην αγορά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα