Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει, μετά το δικαστικό συμβούλιο, και η εισαγγελέας Εφετών Ευσεβία Κορμηκιάρη στον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη για την υπόθεση των εμβασμάτων των περίπου 5.300.000 ευρώ που έστειλε τη διετία 2010-2011 στην Κύπρο. Η εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί ο καλλιτέχνης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κρίνοντας ότι πρέπει να απορριφθεί η έφεση που κατάθεσε κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Με την υπ’ αρ. 1199/2016 πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός υιοθετεί το σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου και ζητεί να επικυρωθεί το σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε για την παραπομπή του καλλιτέχνη σε δίκη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Πλέον αναμένεται η κρίση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί αν θα κάνει δεκτό ή όχι το αίτημα του Μ. Χατζηγιάννη.
Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως 31/12/2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας για την ίδια υπόθεση. Τότε ανέφερε: «Εχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν».
Βάσω Παλαιού


