Τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή της δίνει η γνωστή δημοσιογράφος Νανά Καραγιάννη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κωνσταντοπούλειο «Αγία Ολγα», όπου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση την Παρασκευή το βράδυ και παραμένει διασωληνωμένη.
Οι γιατροί της νεαρής παρουσιάστριας, που πάσχει τα τελευταία οκτώ χρόνια από νευρική ανορεξία, είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, παρόλο που αντιδρά στην φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες η ασθενής κατέρρευσε εξαιτίας της σοβαρής βλάβης που έχουν υποστεί ορισμένα από τα ζωτικά όργανα λόγω της νόσου.
«Εάν όντως συνεχίσει να υπάρχει αυτή η κατάσταση, τα πράγματα είναι επικίνδυνα» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο διοικητής του νοσοκομείου Μιχάλης Κούρτης και συμπλήρωσε: «Στη ΜΕΘ οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σταθεροποιήσουν τη λειτουργία των πνευμόνων, της καρδιάς και των νεφρών». Ωστόσο απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «πολυοργανική ανεπάρκεια» για την κατάστασή της.
«Οι ασθενείς με νευρική ανορεξία είναι καλά και ξαφνικά αρχίζουν οι λειτουργικές διαταραχές στα όργανά τους. Συνήθως δεν έχουν αντίληψη των βλαβών, μέχρι τη στιγμή που ξεπερνιέται το όριο λειτουργίας τους προς τα κάτω και τότε καταρρέουν» πρόσθεσε.
Η ασθενής αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» την Πέμπτη, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έχρηζε άμεσης εισαγωγής στην εντατική, και την Παρασκευή στις 8.15 το βράδυ έγινε εισαγωγή στη ΜΕΘ του Κωνσταντοπούλειου «Αγία Ολγα», όπου παραμένει ως σήμερα σε κωματώδη κατάσταση. Σήμερα το πρωί αναμένεται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν.
Ρίτα Μελά


