Κατρούγκαλος: Ομολογεί περικοπή επικουρικών συντάξεων στον ιδιωτ. τομέα

Στην παραδοχή ότι θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, έστω και για λιγότερο από το 20% των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, της τάξης του 8%-10%, λόγω επανυπολογισμού τους, προέβη χθες ο υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, οι περικοπές θα κυμανθούν σε αυτά τα επίπεδα μεσοσταθμικά. Βέβαια, ο υπουργός Εργασίας απέφυγε διακριτικά να αναφέρει ότι θα υπάρξουν και συνταξιούχοι -έστω και περιορισμένοι σε αριθμό, περίπου 1.700- που θα δουν τις επικουρικές συντάξεις τους να μειώνονται κατά 38%, δηλαδή πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο…

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εργασίας, στην τοποθέτησή του για το θέμα σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, εστίασε στο γεγονός ότι δεν θα υποστούν καμία μείωση όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές κάτω από 1.300 ευρώ μεικτά. Ολα αυτά, ενώ οι υπηρεσίες του ΕΤΕΑ είναι έτοιμες ώστε τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου να πραγματοποιήσουν την επόμενη καταβολή, που θα περιλαμβάνει περικοπές σε περίπου 150.000 επικουρικές συντάξεις.

Αναφορικά με τα εργασιακά θέματα, που βρίσκονται στην «ατζέντα» των φθινοπωρινών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την «κόκκινη γραμμή» της ελληνικής πλευράς, που είναι οι ομαδικές απολύσεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες θέσεις εργασίας, όχι απολύσεις… Παράλληλα, εστίασε στην κατεύθυνση που επιθυμεί να δώσει στις διαπραγματεύσεις, στο σκέλος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μέσω των οποίων θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός, όπως γινόταν στο παρελθόν. Δεν παρέλειψε, επίσης, να επικρίνει και πάλι το ΔΝΤ για την εμμονή του να ζητά παρεμβάσεις στα εργασιακά, επισημαίνοντας ότι δεν ταιριάζουν με το «DNA της Ευρώπης» οι ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις του Ταμείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα