Τι ξεχνά ο «κάπτεν του Τιτανικού»

Κατηγορεί τη Ν.Δ. για την επιβολή του Μνημονίου στη χώρα μας ο Παπανδρέου και υπερασπίζεται το «λεφτά υπάρχουν»

Αμετανόητος ο Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζει να προασπίζεται τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και να κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή για την επιβολή στη χώρα μας του Μνημονίου. Με αφορμή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο εξαιτίας του κ. Παπανδρέου, ο «καπετάνιος του Τιτανικού» θέλησε να παρέμβει με ανακοίνωσή του, προκειμένου να… αποκαταστήσει την τάξη!

Βέβαια, ξεχνάει ότι αυτόν «έδειξε» ως υπαίτιο για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ακόμη και ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που είχε αποκαλύψει παράλληλα ότι είχε υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας με το Ταμείο. Οπως, επίσης, ξεχνάει ότι ο εκλεκτός του, πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου, διώκεται για κακούργημα όσον αφορά την αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος, σπρώχνοντας τη χώρα στα Μνημόνια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαλεί τη Ν.Δ. που «αναζητεί νέα “μεταρρυθμιστική” αλλά all inclusive ταυτότητα χτίζοντας “νέους” παλιούς μύθους, υπηρετώντας παράλληλα με συνέπεια την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμοποίηση του δικού της, τρίτου και αχρείαστου, Μνημονίου».

Καμία κουβέντα, πάντως, δεν κάνει για το γεγονός ότι, με βάση τους κυριότερους δείκτες που περιγράφουν τις επιδόσεις και τις προοπτικές μιας οικονομίας, η πορεία της ελληνικής οικονομίας στην περίοδο 2004-2008 υπήρξε πολύ καλή, παρά τα βάρη του παρελθόντος, όπως το υψηλό δημόσιο χρέος. Αντίθετα, μετά το 2009, και παρά τη διεθνή ανάκαμψη, η ελληνική οικονομία εισήλθε στη μεγαλύτερη και βαθύτερη ύφεση της ιστορίας της, χωρίς να μπορέσει να αντιμετωπίσει ούτε το χρόνιο δημοσιονομικό πρόβλημά της, το οποίο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980. Και όλα αυτά, ενώ εξακολουθεί να υπερασπίζεται το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», με το οποίο παραπλάνησε τους πολίτες το 2009 και τον εμπιστεύτηκαν για να… σώσει τη χώρα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα