Νέο καμπανάκι στο Μαξίμου για τις άδειες!

Για «μαφίες που έχουν χρήμα και μπορούν να αποκτήσουν τηλεοπτικό κανάλι» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Δημαράς

Μετά τον ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο, τον κώδωνα του κινδύνου στο Μέγαρο Μαξίμου κρούει για τις τηλεοπτικές άδειες και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, ο οποίος, μιλώντας στον Σκάι, εξέφρασε βάσιμες υποψίες «μαφίες να αποκτήσουν τηλεοπτικό κανάλι».

Ολα αυτά στο «παρά πέντε» της δημοπρασίας και ενώ χθες οι υποψήφιοι πέρασαν από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για να εξοικειωθούν με τη διαδικασία. Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου και η αξιωματική αντιπολίτευση κονταροχτυπιούνται, καθώς η Ν.Δ. δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των ΜΜΕ». Στη Ν.Δ. απάντησε ο Νίκος Παππάς λέγοντας «ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός». Σήμερα, εν τω μεταξύ, αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για χορήγηση ή όχι προσωρινής διαταγής μετά τις προσφυγές των ιδιωτικών καναλιών.

H αναφορά-βόμβα του Γιώργου Δημαρά συμπληρώνει τους φόβους που είχε εκφράσει προ ημερών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χρυσόγονος είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να αποτελέσουν μοναδικό κριτήριο τα χρήματα για την απόκτηση άδειας και προειδοποιούσε πως μπορεί να διεισδύσουν στο νέο τηλεοπτικό τοπίο άνθρωποι του υποκόσμου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές διώξεις, τους οποίους χαρακτήριζε «πρωτοπαλίκαρα του Εσκομπάρ».

Την ίδια ανησυχία εξέφρασε και ο βουλευτής. «Ακόμη και μαφίες μπορεί να έχουν χρήμα και να πάρουν ΜΜΕ, διαμορφώνοντας τους πολίτες μας, τη νεολαία μας» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δημαράς. «Πρέπει να δούμε από πού προέρχεται το χρήμα των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, να εξαντλήσουμε τα περιθώρια. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, ξέρω ότι υπάρχουν δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί εργολάβοι» πρόσθεσε ο βουλευτής, για να εξαπολύσει στη συνέχεια αιχμές κατά του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα -φίλα προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ- που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια. Κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα έχει, ως γνωστόν, ταχθεί και ο Πάνος Καμμένος μέσα από δηλώσεις και αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι άνθρωποι ή οι εταιρίες που παίρνουν δημόσια έργα ή έχουν έμμεση σχέση δεν πρέπει να επηρεάζουν την πολιτική και δεν πρέπει να διαθέτουν ΜΜΕ» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοίγει η Βουλή με δύο νομοσχέδια

Τέλος οι διακοπές και για τη Βουλή, η οποία από την προσεχή Δευτέρα μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς ύστερα από τη θερινή ραστώνη. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια ξεκινά τις εργασίες της στις 29 Αυγούστου με κοινοβουλευτικό έλεγχο και απαντήσεις υπουργών σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.
Για την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί η συζήτηση και η ψήφιση, σε δύο συνεδριάσεις, του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αφορά «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». Η κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναμένεται να είναι έντονη, με τη Ν.Δ. να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της Παιδείας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προαναγγείλει ήδη την αντίθεση του κόμματός του στις κυβερνητικές προθέσεις.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, εξάλλου, θα ολοκληρωθούν σε μία συνεδρίαση η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο, και εν προκειμένω για την τροποποίηση του νόμου 4099/2012/Α΄250 και την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Κοινοτικής Οδηγίας 2014/91/ΕΕ/L 257 που αφορά ζητήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες).

Γιατί καθυστερεί το έργο στο Ελληνικό;

Την ανησυχία του για τις συνεχείς καθυστερήσεις και τη διγλωσσία, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, των αρμόδιων υπουργών της συγκυβέρνησης σχετικά με την πρόοδο της επένδυσης στο Ελληνικό εκφράζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζητά από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει την πολιτική βούληση της συγκυβέρνησης και να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και τη συνολική πορεία υλοποίησης του έργου. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αρνείται εδώ και πέντε μήνες να απαντήσει σχετικά και επανέρχεται με τα ερωτήματα: «Ποια είναι η πoλιτική βούληση σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού; Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε έλλειψη ενδιαφέροντος ή/και ικανότητας των αρμόδιων υπουργών ή υπάρχει κρυφή ατζέντα; Πότε θα έρθει στη Βουλή σχετική σύμβαση για να επικυρωθεί από την Ολομέλεια; Ποιο είναι το δεσμευτικό και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης;»

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα