Εθνικό πένθος στην Ιταλία!

268 οι νεκροί και 400 τραυματίες έως χθες! Βοήθεια από Ρέντσι 50.000.000€ 

Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν άλλοι ζωντανοί κάτω από τα ερείπια των χωριών της κεντρικής Ιταλίας που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της περασμένης Τετάρτης. Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θανάτων ανερχόταν χθες βράδυ πλέον στους 268, ενώ 400 τραυματίες νοσηλεύονταν. Συνολικά 238 άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια μετά τον σεισμό της Τετάρτης, που ισοπέδωσε κυριολεκτικά το Αματρίτσε, το Ακούμολι και το Πεσκάρα ντι Τρέντο. Οι Αρχές ωστόσο δυσκολεύονται να υπολογίσουν τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, καθώς ο πληθυσμός αυτών των τουριστικών χωριών τριπλασιάζεται ή τετραπλασιάζεται το καλοκαίρι.

Τουλάχιστον οκτώ ξένοι περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον Τύπο ή τις Αρχές των ενδιαφερόμενων χωρών. Στη λίστα υπάρχουν τρεις Βρετανοί, δύο Ρουμάνοι, μία Ισπανίδα, ένας Καναδός και μία κάτοικος του Ελ Σαλβαδόρ. Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση κήρυξε τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε την αποδέσμευση 50.000.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες των πληγέντων. Ανακοινώθηκε επίσης ένα νέο σχέδιο αντισεισμικής προστασίας, μετά τα ερωτήματα για τον βαρύ απολογισμό του σεισμού σε μια ζώνη που είχε ξεκάθαρα χαρακτηριστεί επικίνδυνη. Σήμερα, Σάββατο, θα τελεσθούν οι κηδείες των πρώτων περίπου 50 θυμάτων και γι’ αυτό κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.

Οι νεκρώσιμες ακολουθίες θα τελεσθούν στο Ασκολι Πιτσένο, παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Την ίδια ώρα οργή προκαλεί η είδηση ότι ένας 45χρονος Ναπολιτάνος προσπάθησε να λεηλατήσει ό,τι ήταν εκτεθειμένο στα ερείπια του Αματρίτσε χωρίς όμως επιτυχία, καθώς βρέθηκε με χειροπέδες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα